Numărul cazurilor de gripă, în creștere alarmantă

0

Alte 119 cazuri de gripă au fost confirmate în intervalul 26 ianuarie-1 februarie, de aproape patru ori mai mult decât săptămâna precedentă (30 de cazuri), a anunţat Centrul Naţional de Supraveghre şi Control al Bolilor Transmisibile.

Boala evoluează în focare locale în municipiul Bucureşti şi judeţele Iaşi şi Constanţa şi cazuri sporadice în 16 judeţe, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute fiind mai crescută decât în săptamăna precedentă şi depăşind intervalul aşteptat, potrivit datelor CNSCBT, citate de Romaniatv.net.Pe lângă cele 119 cazuri de gripă, în săptămâna 26 ianuarie – 1 februarie au fost înregistrate şi 23 de infecţii respiratorii acute severe (SARI) şi 106.551 de cazuri de infecţii respiratorii acute.
De la începutul sezonului de supraveghere a infecţilor respiratorii acute, gripei şi SARI şi până în 3 februarie au fost confirmate 179 cazuri de gripă, dintre care 86 de tip A şi 93 de tip B.
Cele mai multe cazuri de gripă din totalul celor 179 din acest sezon au fost în Bucureşti, 55, Constanţa, 41 şi Iaşi, 33. În alte 16 judeţe au fost confirmate între unul şi nouă cazuri.
Până la data de 1 februarie, au fost vaccinate antigripal 459.758 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii.
În săptămâna 26 ianuarie – 1 februarie nu a fost înregistrat niciun deces nou la caz de SARI confirmat cu virus gripal.

Primul deces de gripă din acest sezon a fost confirmat în săptămâna 19 – 25 ianuarie, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 44 ani, din judeţul Iaşi, care nu fusese vaccinat şi care avea şi alte suferinţe.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.