Noi informații despre românul răpit în Burkina Faso

0

Românul răpit în Burkina Faso este căutat în trei ţări africane. Bărbatul de 40 de ani era responsabil cu paza unei mine de mangan, deţinută de omul de afaceri român Frank Timiş. În presă au apărut primele imagini de după atacul armat din Burkina Faso.

Imaginile arată maşina în care se afla Iulian Gherguţ, în momentul atacului. Maşina este ciuruită de gloanţe, cu geamurile sparte şi cu interiorul plin de sânge. Românul a fost răpit din nordul Burkinei Faso, aproape de graniţa cu Mali. Cinci bărbaţi înarmaţi cu puşti Kalaşnikov au urmărit maşina în care se afla românul şi au deschis focul asupra vehiculului. Şoferul şi jandarmul au fost răniţi, iar românul a fost răpit, relatează Romaniatv.net.

Autorităţile se tem că românul a fost dus în Mali sau în Niger, zone împânzită de rebeli, islamişti şi bande criminale.
Autorităţile din statul african merg pe două variante în ceea ce priveşte răpirea. Este posibil că Gherguţ să fi fost luat de rebeli tuaregi, afiliaţi al-Qaida, pentru răscumpărare. Nu a fost primită, însă, nicio cerere în acest sens. O a doua ipoteză este cea a răzbunării localnicilor, furioşi pe şefii minei unde lucra Gherguţ. În martie, au avut loc proteste violente în zonă, pentru că societatea nu a asfaltat un drum, aşa cum promisese.
Românul este căsătorit de anul trecut cu o tânără din Bucureşti. Familia a fost informată de autorităţile române despre răpire. Potrivit presei, Iulian Gherguţ este un asociat al controversatului Horaţiu Potra, preşedinte fondator al Asociaţiei românilor care au activat în Legiunea străină franceză.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.