Dragnea cere audierea lui Hellvig la comisia SRI

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, a declarat că, din ce știe el, Florian Coldea este un foarte bun profesionist, dar Comisia parlamentară pentru controlul SRI trebuie să îl cheme la audieri pe directorul SRI, Eduard Hellvig, pentru a verifica dezvăluirile făcute în ultima vreme cu privire la general.

„Eu nu știu foarte multe lucruri despre Florian Coldea, dar, din ce am mai citit, din ce am mai auzit, din ce am mai discutat cu unii și cu alții în ultima perioadă, în ultimii doi-trei ani, ce pot spune despre el, din ceea ce știu eu, este că e un foarte bun profesionist. Nu știu câtă mână de fier sau de catifea are Eduard Hellvig, dar eu cred că el a avut o relație de colaborare și o relație de serviciu foarte bună cu domnul Florian Coldea. Nu știu ce va face domnul Coldea, dacă va reveni pe funcție, dacă nu va reveni, sunt tot felul de discuții, numai ei și președintele Iohannis știu, probabil. Dincolo de asta, ce consider eu că nu e bine pentru statul român este scandalul care a fost generat de aceste dezvăluiri. O consecință este suspendarea domnului Coldea, dar scandalul în sine afectează credibilitatea SRI, care este unul din pilonii importanți pentru stabilitatea și securitatea națională. Toată lumea spune că SRI, ca și SIE de fapt, ca și Ministerul de Interne, ca și DGIPI, ca și alte structuri, trebuie să fie foarte bine structurate și stabile și să se bucure de prestigiu intern și internațional. SRI face parte dintr-o rețea de servicii de informații cu partenerii noștri din NATO și nu numai foarte importantă și schimbul de informații nu trebuie să fie afectat de acest scandal”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3.

Şeful PSD a adăugat că noua Comisiei pentru controlul SRI, care va fi constituită luni în Parlament, trebuie să ancheteze toate lucrurile care s-au spus în ultima vreme despre generalul SRI Florian Coldea.

„S-a discutat mult dacă noua Comisie SRI ar trebui să ancheteze aceste lucruri. După părerea mea, noua Comisie SRI trebuie să facă acest lucru, trebuie să îl cheme la audieri pe domnul Hellvig, cred că și dumnealui își dorește lucrul acesta pentru că orice neanchetare, dacă pot spune așa, nu face decât să umfle foarte mult acest mister, această lipsă de informații, lipsă de cunoaștere. O audiere și o verificare fără patimă, dar făcută foarte serios și foarte profesionist este în beneficiul tuturor, și al instituției și al Parlamentului, și al opiniei publice și al statului. Cred că în Comisia SRI domnul director Hellvig va avea posibilitatea, într-un mediu oficial și instituțional, să răspundă la întrebări și să lămurească multe lucruri care trebuie lămurite. Ăsta este un scandal care trebuie nu închis, în sensul de băgat sub preș, trebuie lămurit și mers mai departe, instituția este mult prea importantă”, a menționat președintele Camerei Deputaților.

Liviu Dragnea a mai precizat că nu există o înțelegere ca PNL să preia șefia Comisiei pentru controlul SIE și PSD pe cea pentru controlul SRI, iar PSD va avea patru locuri din nouă în Comisia SRI.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.