Mircea Cărtărescu, un nou premiu prestigios

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, îl felicită pe Mircea Cărtărescu la primirea Premiului Național „Mihai Eminescu” – Opera Omnia și îl numește pe laureat „unul dintre cei mai importanți scriitori contemporani”.

„Laureatul celei de-a 26-a ediții a Premiului Național ‘Mihai Eminescu’ — Opera Omnia este Mircea Cărtărescu. Unul dintre cei mai importanți scriitori contemporani, Mircea Cărtărescu s-a remarcat și printr-o interesantă exegeză a poeziei eminesciene, ca și prin reciclarea postmodernă a eufoniilor și limbajelor poeziei noastre clasice”, a scris ministrul pe Facebook, informează Agerpres.

„Îl felicit pentru acest premiu, care se adaugă impresionantului său palmares”, a mai spus ministrul.

Vulpescu își exprimă opinia că respectivele premii, ce au fost decernate duminică, onorează „cultura română în ansamblul ei”.

„A 26-a ediție a Premiilor Naționale de Poezie ‘Mihai Eminescu’ este, cu siguranță, un eveniment literar de rezonanță, care onorează nu numai Ziua Culturii Naționale, ci cultura română în ansamblul ei”, mai scrie ministrul Culturii și subliniază longevitatea și palmaresul premiilor, dar și faptul că acestea sunt un rezultat de succes al parteneriatului public-privat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.