Legea prevenției, în dezbatere publică

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a pus astăzi în dezbatere publică proiectul pentru legea prevenţiei. Termenul limită pentru trimiterea propunerilor privind proiectul de act normativ este 1 mai.

Legea prevenţiei are scopul „de a reglementa o serie de instrumente care să asigure prevenirea săvârşirii de contravenţii de către persoanele sau entităţile care desfăşoară activitate economică, precum şi prevenirea săvârşirii de contravenţii de către instituţiile publice şi instituţiile publice locale”, se arată în proiect.

Potrivit documentului, „autorităţile administraţiei publice centrale şi locale sunt obligate ca în termen de şase luni de la data intrării în vigoare a legii, să elaboreze şi să difuzeze materiale documentare şi ghiduri şi/sau să aloce pe pagina de internet secţiuni special dedicate informării publice”.

Autoritatea administraţiei publice centrale cu atribuţii de coordonare la nivel naţional a domeniului mediul de afaceri trebuie ca, în termen de 12 luni de la data intrării în vigoare a legii, să dezvolte un portal dedicat oferirii în mod centralizat de servicii online şi resurse în vederea informării sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, mediului de afaceri şi cooperaţiei.

Persoanele interesate pot trimite în scris propuneri privind proiectul de act normativ, la adresa Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat sau la adresa de email dezbateri.publice@imm.gov.ro, până la data de 01.05.2017, ora 20:00.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.