Inspectorii ANSVSA, val de amenzi pe litoral

30 de unităţi de alimentaţie publică de pe litoral au fost amendate de către inspectorii sanitar-veterinari de la începutul acestei săptămâni, valoarea sancţiunilor fiind de 62.000 de lei, printre neregulile constatate fiind depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, vânzarea produselor în spaţii aprobate sanitar veterinar, totodată fiind retrase de la comercializare aproape 200 de kilograme de produse alimentare.

Controalele în staţiunile Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia au continuat şi în perioada 7 – 10 august, fiind verificate 98 de unităţi.

„Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 12 restaurante, 3 unităţi tip fast food, 3 unităţi tip bufet, 2 rulote, 2 baruri, 2 snack baruri, 2 tonete, 2 magazine alimentare, un laborator de cofetărie/patiserie şi o cofetărie/patiserie, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 62.000 de lei”, se arată în comunicat.

Echipele de control au descoperit deficienţe legate de vânzarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, de etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la comercializare 193 de kilograme de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.