Ministerul Sănătății va achiziționa 500.000 de doze de vaccin antigripal

Share:

Ministerul Sănătății va derula și anul acesta campania gratuită de vaccinare împotriva gripei de sezon și va achiziționa 500.000 de doze de vaccin antigripal, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul de comunicare al ministerului, Oana Grigore.

„În anul 2014, Ministerul Sănătății are în plan utilizarea unui număr de 500.000 de doze de vaccin pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Bugetul estimat pentru achiziția celor 500.000 de doze de vaccin antigripal este de 7 milioane de lei. La începutul acestei săptămâni am lansat licitația deschisă pentru achiziția dozelor de vaccin. Vor fi vaccinate ca în fiecare an persoanele cu vârste peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii și afecțiuni cardiovasculare, copiii și vârstnicii instituționalizați, personalul medical și gravidele, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății. Ministerul Sănătății va derula campania prin cabinetele medicilor de familie și în unitățile sanitare cu paturi”, a precizat directorul de comunicare.

În ceea ce privește vaccinarea antituberculoză, Oana Grigore a spus că aceasta a început în cursul acestei săptămâni.

„Ministerul Sănătății a recepționat cele 513.000 de doze de vaccin antituberculoză pe care le-am achiziționat în acest an de la Institutul de Cercetare Dezvoltare din Bulgaria. DSP-urile au primit toate măsurile care trebuie luate pentru derularea în condiții bune a campaniei de vaccinare. Vaccinul este utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinați și pentru vaccinarea de rutină a nou-născuților, conform calendarului de imunizare”, a explicat directorul de comunicare al ministerului, Oana Grigore.

Citește și

Cmentariile sunt închise