Iohannis vrea cât mai puţini candidaţi pe culoarul dreptei

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, spune că pentru el nu este o problemă faptul că există mai mulţi candidaţi de dreapta, însă „ar fi fost mai bine” să fie mai puţini candidaţi de dreapta şi să existe „o mai bună concentrare”.

Prezent la finele săptămânii trecute la Arad la o întâlnire cu membrii PDL şi PNL, respectiv peste 1.500 de participanţi în Sala Expo Arad Internaţional, candidatul la Preşedinţie Klaus Iohannis a spus că şi-ar fi dorit o concentrare mai bună pe dreapta eşicherului politic, informează Mediafax.

Întrebat de jurnalişti cum vede celelalte candidaturi de dreapta, Iohannis a spus că nu crede că va avea probleme.”Sigur, ar fi fost mai bine să avem o mai bună concentrare pe dreapta, să avem mai puţini candidaţi, dar poate data viitoare vom reuşi. Eu sunt foarte încrezător în ce vom face noi în campania electorală. Nu e nicio problemă că vom avea, probabil, un singur candidat pe stânga şi mai mulţi pe dreapta”, a spus Iohannis.

Întrebat dacă mai există posibilitatea ca ACL să îşi schimbe candidatul, Iohannis a spus că este „sigură” candidatura sa. „Eu sigur nu mai dau înapoi. Candidatura mea este foarte sigură”, a spus Iohannis. El s-a referit şi la acţiunea de strângere de semnături pentru candidatură, afirmând că „merge foarte bine”, iar la Sibiu „sunt sute de semnături noi în fiecare oră”.

Iohannis a spus că o primă centralizare a numărului de semnături va avea la începutul acestei săptămâni. În cursul serii, Iohannis a ieşit pentru o scurtă plimbare la două evenimente care au loc în cartierele Micălaca şi Vlaicu în cadrul Zilelor Aradului, respectiv două spectacole folclorice.

Referitor la participarea sa la aceste manifestări, Iohannis a declarat presei că în următoarea perioadă, „când se nimereşte într-un loc şi acolo sunt sărbători sau se întâlnesc oamenii”, nu vrea să le rateze.”Nu ca să fac eu acolo mare campanie electorală. Dar vreau să întâlnesc oameni, să aflu ce spun ei, dacă mă vor sau nu preşedinte. În măsura posibilului, voi merge, dar nu să urc pe scenă să le ţin discurs politic, ci doar să-i întâlnesc”, a spus Iohannis.

Zilele Aradului au început în 15 august şi se vor încheia duminică. Pentru evenimentele culturale, artistice şi sportive din cele zece zile ale manifestărilor, dar şi pentru organizarea Târgului Estival, Primăria Arad a alocat suma de 500.000 de lei de la bugetul local.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise