MRU atacă “trio-ul apocaliptic Ponta-Dragnea-Năstase”

PSD pregăteşte un „trio apocaliptic pentru anii următori: Victor Ponta -preşedinte, Liviu Dragnea-premier şi Adrian Năstase-preşedinte al Senatului”, a declarat, duminică, prim-vicepreşedintele PDL Mihai Ungureanu.

În opinia sa, „cheia stă însă în alegerile prezidenţiale din aceasta toamnă, pentru că au nevoie să îngenuncheze România prin legi, în primul rând, astfel încât să păstreze o aparentă imagine a sistemului democratic”.Astfel, potrivit liderului PDL,”Victor Ponta va graţia, Liviu Dragnea va emite ordonanţe de urgenţă, iar Adrian Năstase va conduce Legislativul în direcţia dorită de camarila PSD”.

Ungureanu declară că „ultima propunere de graţiere îi aparţine lui Liviu Dragnea, care, sub pretextul îngrijorării pe care i-o provoacă atragerea fondurilor europene, a găsit de cuviinţă să schimbe legea migraţiei politice”.”Aşadar, imediat ce se va deschide noua legislatură a Parlamentului, Liviu Dragnea va propune o Ordonanţă de Urgenţă prin care primarii doritori să-şi părăsească partidele pentru care au candidat să o poată face fără a-şi pierde mandatul. E o invitaţie deschisă la trădare pentru că vicepremierul a spus clar, cu aceeaşi ocazie, că va ajuta primăriile care au probleme cu salariile la rectificarea din toamnă. Legătura între alocarea de fonduri preferenţiale şi posibilitatea de a părăsi partidul din care provii este transparentă. Graţierea vine doar dacă aleşii îl vor asculta pe Liviu Dragnea”, apreciază Ungureanu, într-o declaraţie remisă Mediafax.

În opinia prim-vicepreşedintelui PDL, „PSD ne oferă o cât se poate de clară imagine a ce va însemna România dacă Victor Ponta se va instala la Cotroceni”.”Treaba sa principală va fi să stea liniştit în faţa televizorului cu popcorn şi răcoritoare în timp ce Liviu Dragnea se va ocupa de la Palatul Victoria să aranjeze apele cu ajutorul Ordonanţelor de Urgenţă. Şi pentru că orice regim lipsit de decenţă are nevoie de un ideolog, acesta va fi Adrian Năstase, proaspăt graţiat şi exonerat de toate rele de către preşedintele pe care şi-l vor instala singuri la Cotroceni. Şi pentru că tot anunţa alegeri anticipate, Adrian Năstase ar putea candida pe liste, după cum singur propune, la Senat şi poate chiar să devină preşedintele acestei instituţii. Din aceasta poziţie l-ar controla şi mai uşor pe Victor Ponta, pentru că s-a dovedit că poţi ajunge preşedinte şi fără să fi ales, ci cu ajutorul Legislativului pe care Adrian Năstase îl deplângea la ieşirea din puşcărie”, mai spune Ungureanu, în declaraţia sa de presă.

Fostul premier Adrian Năstase a vorbit, joi, la ieşirea sa din închisoare, despre necesitatea alegerilor parlamentare anticipate, a votului pe liste pentru profesionalizarea Parlamentului, despre aministie fiscală, graţiere şi a subliniat că penitenciarul, cum este acum, e o instituţie depăşită.

„Ar fi necesară o a treia putere, legislativul, şi probabil, fiindcă acum pot să vorbesc mai liber, aş spune că ar fi nevoie anul viitor de alegeri parlamentare anticipate, care să construiască un Parlament solid şi care să rezolve unele dintre problemele care în momentul de faţă sunt fără răspuns. Dar ar fi nevoie fără îndoială de o schimbare a legii electorale şi de revenirea la alegerile pe listă astfel încât să se profesionalizeze Parlamentul”.

El a mai prezentat o altă idee, spunând că nu crede că aceasta va surpinde.”Cred că ar trebui înţeles un lucru simplu: din când în când este nevoie de o lege de amnistie fiscală, dar este nevoie şi de o lege a graţierii”, a declarat fostul premier, precizând că această lege a graţierii ar trebui „să fie într-o formulă înţeleaptă, nu aberantă, cu limite până la 7 ani”.

Citește și

Cmentariile sunt închise