Prezidenţiabilul Udrea, un (nou) pariu pierdut al lui Băsescu

 Elena Udrea se visează preşedintele României. Ţinteşte funcţia supremă în stat, convinsă fiind că îi va lua faţa lui Klaus Iohannis într-un război, ce se anunţă necruţător, cu marele favorit al sondajelor pesediste, Victor Ponta. Udrea vrea să arate tuturor, mai ales contestatarilor săi, că poate ajunge şi mai departe în politică.

Are ambiţia de a fi aleasă, ca mentorul şi susţinătorul său necondiţionat, Traian Băsescu, şi nu numită în demnităţi publice pe criterii ce au ridicat, de-a lungul anilor, numeroase semne de întrebare. „Vrabia mălai visează” sună un proverb popular care se pliază perfect pe situaţia de care vorbim. Udrea mizează pe voturile femeilor din România, făcându-se că nu ştie cât este de antipatizată. Legătura dintre candidatul Udrea şi femeile din mediul rural, cu mâinile bătătorite de muncă, este cam aceeaşi cu legătura dintre Traian Băsescu şi reformarea României. Mulţi lingăi, fără nicio coloană vertebrală, din PMP, în special şefi de filiale, continuă să îi cânte pe tonalităţi înalte ode unui candidat fără nicio şansă în cursa prezidenţială. Explicaţia este simplă şi anume linguşeală faţă de tătucul acestui pseudo-partid, Traian Băsescu.

Elena Udrea a primit la cheie PMP. Toată şarada cu Eugen Tomac, inexistentul lider de partid, şi mai apoi cea cu prezidenţiabilul Cristian Diaconescu, nu mai poate impresiona pe nimeni. Udrea a ajuns preşedinte de partid şi mai apoi prezidenţiabil pentru că aşa a a vrut Traian Băsescu. Punct! Cei care au crezut că PMP poate reprezenta o soluţie pentru România, mulţi chiar din interiorul partidului, au realizat rapid că toată construcţia politică este un cadou destinat “pupilei” preşedintelui şi nimic mai mult. Nemulţumiţii au înţeles pericolul. Au tras semnale de alarmă, dar nu s-a întâmplat nimic! Nimeni nu are forţa de a se opune ambiţiilor prezidenţiale ale lui Udrea, cât timp este susţinută de cine se ştie !

Din fericire pentru România, electoratul va sancţiona drastic aroganţa politică, dispreţul cronic faţă de cetăţean. Oricâte găleţi de apă cu gheaţă şi-ar turna în cap Elena Udrea, de altfel a fost provocată în acest sens de un alt politician cu o credibilitate la fel de infimă, Emil Boc, şi el soldat disciplinat în armata pemepistă ( nu a intrat în partidul prezidenţial doar pentru a nu-şi pierde mandatul de primar! ) un lucru este mai mult decât evident: scorul obţinut de aceasta la prezidenţiale nu va depăşi patru, cinci procente!. Probabil, va fi votată doar de votanţii, tot mai rarefiaţi, ai unui preşedinte-jucător ce îşi continuă declinul electoral.

În mod cert, Udrea şi apropiaţii săi se amăgesc că vor puncta decisiv în detrimentul lui Klaus Iohannis, un candidat fără anvergură, incapabil să îşi impună argumentele într-un război ce se anunţă devastator cu Victor Ponta, prezidenţiabil ce va fi susţinut de o maşinărie electorală infernală, condusă, din umbră şi nu numai, de Dragnea, Şova, Rus şi alţi lideri pesedişti avizi de cocoţare, prin orice mijloace, a lui Ponta la Palatul Cotroceni. Udrea crede că îi va putea lua faţa insipidului Iohannis, că va putea, cu voturile sale, face jocurile în turul II. Că îl poate şantaja, cu aceste voturi, pe Iohannis, care ar trebui să cedeze în faţa pretenţiilor sale. Varianta cu intrarea PMP la guvernare, după ce Udrea îşi va negocia la sânge voturile, este discutată de zile bune în cercurile politice ale PMP. La fel de iluzorie este şi varianta impunerii, de către gaşca politică din jurul lui Udrea şi formată în marea majoritate din pedişti reşapaţi, a lui Băsescu drept premier.

Cu toate acestea, regimul Băsescu se apropie de sfârşit. Zece ani de abuzuri, interminabile scandaluri politice, lupte pentru Putere, jaful banului public şi dispreţ la adresa milioanelor de români reprezintă prea mult. Mult prea mult! Orice tentativă de înşelare a populaţiei de către un alt exponent al regimului este supusă eşecului!

Personal, mă bucur că Udrea va candida la aceste alegeri. Contactul cu votul românilor va fi unul dur, iar placa „cântată” de pemepişti la europarlamentare cu furtul voturilor PMP de către adversarii politici nu va mai fi ascultată de nimeni! Testul electoral din 2 noiembrie va fi unul decisiv pentru Elena Udrea. Mulţi dintre cei care se linguşesc în această perioadă pe lângă ea şi îi fac drept “cadouri” inexistente sondaje interne de partid în care este, chipurile, cotată cu un scor electoral de două cifre vor schimba brusc macazul. Pe cât de brusc, pe atât de „dezinteresat”! Caşcavalul Puterii atrage, iar lichelele din politică, inclusiv cele din PMP, ştiu să se plieze al dracului de bine în funcţie de propriile interese!

Un editorial de Iulian Badea

Citește și

Cmentariile sunt închise