Ambulanța aeriană, prea puțin utilizată în Europa

 

Mai puțin de 5% (între 2 și 5%) dintre victimele accidentelor din Europa sunt transportate cu ambulanța aeriană, arată un sondaj realizat de Tyrol Air Ambulance, Austria.

Elveția este una dintre țările care folosesc cel mai mult aceste servicii, urmată de Grecia, care a pus la punct un sistem de urgență pentru pacienții aflați pe insulele grecești.

În arealul țărilor central și est europene, activitățile de salvare în cazurile de urgență se desfășoară cu greutate atunci când pacienții se află în zone rurale sau doresc să fie repatriați în caz de urgență medicală. Chiar dacă deocamdată timid, unele dintre aceste state au început să ofere asemenea soluții pentru acoperirea zonelor dificile.

”Costul unui asemenea transport, cu un avion de talie medie și o echipă medicală competentă, poate ajunge la 10.000 de euro pe ora de zbor”, afirmă Zahal Levy, președintele MediHelp International. În opinia sa, o soluție pentru dezvoltarea acestor servicii arfi găsirea unui serviciu de ambulanță aeriană acoperit de o polița de asigurare internațională.

Serviciile de ambulanță aeriană sunt folosite pentru pacienții aflați în zone izolate, cu acces limitat la îngrijire medicală de specialitate sau pentru pacienții care au nevoie de asistență medicală de urgență diferită de ceea ce li se oferă în zona în care se află. De asemenea, consideră sursa citată, acest serviciu poate fi o opțiune și pentru repatrierea pacienților care vor să fie tratați în țara de origine. (D. D. M.)

 

Citește și

Cmentariile sunt închise