Boc joacă la două capete: Rămâne în PDL, dar o susţine pe Udrea!

Share:

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat miercuri că nu intenţionează să plece din PDL şi a reafirmat susţinerea sa pentru candidatura la alegerile prezidenţiale a Elenei Udrea, liderul PMP.

Emil Boc a negat, într-o conferinţă de presă, şi că ar vrea să devină membru al PMP. Fostul preşedinte al PDL a precizat, ca răspuns la întrebările jurnaliştilor, că nu a avut nicio discuţie personală cu liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, referitor la ieşirea sa din partid.

Jurnaliştii l-au întrebat pe Emil Boc de ce şi-a schimbat opţiunile de susţinere a candidatului la preşedinţie către Elena Udrea, după ce îşi afirmase orientarea către candidatul PDL.”La acea vreme nu erau anunţaţi toţi candidaţii la alegerile prezidenţiale. Elena Udrea fost un membru în guvernul pe care l-am condus. Dintre toţi candidaţii pe care îi avem în acest moment o cunosc cel mai bine, ştiu că are experienţă administrativă. Proiectele pe care le-a realizat stau mărturie în acest sens. Ştiu că poate fi un adversar redutabil la adresa lui Victor Ponta şi această campanie are nevoie de un adversar redutabil la adresa lui Victor Ponta”, a afirmat Emil Boc.

Fostul premier a spus că ar putea fi implicat în campania electorală a liderului PMP, Elena Udrea, însă a precizat că este prea devreme pentru a da amănunte.

Întrebat de jurnalişti dacă România este pregătită pentru un preşedinte femeie, Boc a răspuns că este momentul ca oamenii să renunţe la clişee.”De ce nu, orice drum începe cu primul pas, aşa a fost peste tot în lume. De ce în România să nu poată fi un preşedinte femeie. Trebuie să renunţăm la prejudecăţi şi la clişee. Trebuie să judecăm omul în funcţie de ceea ce a făcut şi în funcţie de proiectul pe care îl are”, a spus Boc.

În ceea ce priveşte proiectul privind migraţia primarilor, pe care Guvernul ar intenţiona să îl adopte joi, Boc a menţionat că este clară intenţia social-democraţilor de a atrage sprijin pentru campania electorală.”Este o formă de atragere a primarilor din opoziţie la putere, prin ademenirea lor cu resurse financiare sau acces la resurse. Pentru că de fapt asta este miza acelei ordonanţe, de a putea duce cât mai mulţi primari la PSD în an de campanie electorală”, a afirmat Boc.

Proiectul l-ar avantaja pe primarul municipiului Cluj-Napoca, în cazul în care acesta ar dori să intre în PMP, însă Emil Boc a negat ferm că l-ar interesa să treacă la partidul Elenei Udrea.

El nu poate alege nici soluţia unei demisii din PDL fără a renunţa în acest fel la poziţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, care are unul dintre cele mai mari oraşe ale României.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise