Canicula, cauza apariţiei BOLII LIMBII ALBASTRE

Cristian Duicu, director general al ANSVA a declarat la Realitatea TV că autorităţile au luat toate măsurile sa stopeze si sa controleze evolutia focarelor.de sindromul Bolii limbii albastre.

Boala nu se transmite la om.
“Autoritatea va acorda despăgubiri in focarele de boala. În celelalte exploatații unde nu exista cazuri de îmbolnăviri e de preferat ca proprietarii sa își facă singuri dezinsecțiile. Avem niste suspiciuni in judetul Vrancea si niste suspiciuni in Prahova dar va vom informa in momentul in care se vor confirma sau infirma. Mortalitatea pana acum e zero. Animalele trec prin boala și se vindeca. Nu e niciun pericol pentru om, boala nu se transmite la om, din cate suntem informați nu evoluează cu stări supraacute”, a spus Duicu la Realitatea TV.
“Ne confruntam cu semnele clinice ca urmare a contaminării care s-a făcut datorita activității insectelor in perioada de canicula. Toți fermierii să își facă dezinfecție în gospodarii si adăposturi de animale, dar așa cum evoluează vremea, temperaturile scad, deci activitatea insectelor se va reduce”, a spus directorul general al ANSVA la Realitatea TV. “Sub 15 grade temperatura exterioara insectele hematofage nu mai sunt active. Nu se mai hrănesc. Când temperaturile vor scade sub 15 grade suntem siguri ca difuzarea bolii se oprește”, a mai spus Duicu la Realitatea TV.

Citește și

Cmentariile sunt închise