Monica Macovei, campanie inedită la Iaşi

0

Monica Macovei, care miercuri a susţinut o conferinţă de presă în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi, a adus trei tei plantaţi în ghivece, precizând că a recurs la acest gest după ce anul trecut primăria a tăiat, ”pe ascuns şi hoţeşte”, zeci de tei de pe bulevardul central al Iaşiului.

Macovei a organizat o conferinţă de presă în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi, la aproximativ 50 de metri de pietonalul central al municipiului, unde anul trecut reprezentanţii primăriei au tăiat zeci de tei, informează Mediafax.

Ea a venit cu trei tei puşi în ghivece, pe care i-a aşezat în faţa statuii lui Ştefan cel Mare, pe asfalt, şi a spus că voluntarii săi din Iaşi vor muta plantele pe pietonal şi vor avea grijă să nu se usuce. Macovei a spus că ar fi vrut să pună teii chiar pe pietonal, însă nu a dorit să intre în conflict cu poliţiştii locali aflaţi în zonă, care ar fi putut-o împiedica să facă acest lucru.

Zeci de tei, unii cu o vechime de zeci de ani, au fost tăiaţi în februarie 2013 de pe bulevardul central al oraşului, în locul acestora fiind plantaţi salcâmi japonezi. Primăria a motivat că prin plantarea unor arbori de talie joasă sunt puse în valoare clădirile monument din centrul municipiului.

Sute de ieşeni au protestat în mai multe rânduri faţă de această decizie, iar grupul ”Iaşul iubeşte teii” a iniţiat o petiţie, semnată de peste 7.000 de persoane, prin care se solicită municipalităţii să replanteze tei în centrul oraşului. În 31 iulie, Consiliul Local a respins un proiect iniţiat de consilierii ieşeni PNL care prevedea replantarea teilor.

La începutul acestei luni, reprezentanţii grupului civic ”Iaşul iubeşte teii” i-a adresat o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, în care îi solicită să explice de ce PSD Iaşi se opune replantării teilor în oraş. Până în prezent, premierul Victor Ponta nu a răspuns scrisorii.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.