Nou preşedinte al Federaţiei Române de Rugby

 Fostul căpitan al echipei naţionale Haralambie „Hari” Dumitraş este noul preşedinte al Federaţiei Române de Rugby, el fiind ales cu unanimitate de voturi de către cei 73 de membri prezenţi la Adunarea Generală de marţi.

Fost antrenor al echipei naţionale de rugby a României, Hari Dumitraş a fost singurul candidat la şefia FRR. El preia funcţia lăsată liberă de Alin Petrache, care a demisionat la 4 iunie, după ce a câştigat alegerile la preşedinţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, informează Mediafax.

Mandatul lui Hari Dumitraş, în vârstă de 54 de ani, la şefia FRR este valabil până în anul 2017. „Mulţumesc colegilor mei pentru votul de încredere de astăzi. Le-am prezentat o platformă realistă, care îşi propune continuarea unei strategii deja implementate, care şi-a dovedit eficacitatea. Avem aceeaşi misiune, aceea de a promova rugby-ul şi de a obţine rezultate pe măsura potenţialului pe care ştim că îl avem în acest sport. Aşa că am convingerea că lucrând împreună vom putea construi lucruri frumoase”, a declarat, pentru site-ul oficial al FRR, Dumitraş, care a ocupat până acum postul de Director Naţional de Dezvoltare în cadrul federaţiei.

Haralambie Dumitras a participat cu naţionala „frunzei de stejar” la Cupe Mondială din 1987, din  Noua Zeelanda, şi la CM 1991, din Franţa. El  a fost capitanul echipei naţionale la Cupa Mondială din Franţa şi a jucat de 48 de ori pentru prima reprezentativă.

Dupa ce s-a retras de la naţională, în 1993, Hari Dumitraş a evoluat şi a antrenat în Franţa. Pentru o perioadă, Dumitraş a fost angajat al Departamentului de Logistică de la Parlamentul European.

Citește și

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.