Putin s-a întâlnit cu Poroșenko

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat în cursul nopții de marți spre miercuri că o „foaie de parcurs” va fi pregătită pentru a ajunge la un acord privind o încetare a focului cât mai curând posibil în estul Ucrainei, după întrevederea pe care a avut-o cu omologul său rus, Vladimir Putin, la Minsk, relatează Reuters.

„Va fi pregătită o foaie de parcurs pentru a ajunge cât mai repede la un regim de încetare a focului care trebuie obligatoriu să fie bilateral”, a precizat Poroșenko într-un comunicat dat publicității după întrevederea cu liderul de la Kremlin.

Poroșenko a mai spus că discuțiile multilaterale de la Minsk, la care au participat și liderii din Kazahstan și Belarus, dar și șefa diplomației europene, Catherine Ashton, au fost „dure și complexe”. Potrivit DPA, forțele armate rusă și ucraineană și comandanții trupelor de grăniceri vor desfășura consultări pentru a reglementa conflictul din estul Ucrainei.

În consultări ar urma să fie implicate structurile de stat major din cele două țări și comandanții trupelor de grăniceri în scopul de a răspunde solicitării Ucrainei de a restabili controlul la frontiera sa cu Rusia, a mai afirmat Poroșenko, citat de DPA, după cum relatează Agerpres.

Citește și

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.