Daniel Constantin este ferm, respinge orice fuziune

Share:

Președintele PC, Daniel Constantin, respinge posibilitatea unei fuziuni a formațiunii sale cu PLR, PSD sau „cu partidul altcuiva”.

Constantin a declarat că prin semnarea unui acord de colaborare parlamentară cu PLR, PC își va consolida pe scena politică din România poziția de partid de centru-dreapta.

„Nu a intrat niciodată în discuție așa ceva, o fuziune cu PLR, și nu se va intra în discuție cât voi fi eu președinte al PC să facem o fuziune cu partidul lui Tăriceanu sau cu partidul lui Ponta sau cu partidul altcuiva. PC este un partid care trebuie să se consolideze cu oameni tineri. (…) Discuțiile cu partidul domnului Tăriceanu au avut la bază o colaborare parlamentară și atât, nimic mai mult, pentru că sunt o serie de parlamentari care sunt astăzi în PLR care nu pot să formeze grupuri parlamentare și atunci, sigur, dacă am fi făcut un acord parlamentar, și o spun doar ca ipoteză, ar fi fost al treilea grup parlamentar din Parlament. Asta înseamnă o forță foarte mare, dar și o identificare a PC mult mai clară ca fiind un partid de centru, dar de centru-dreapta având și această componentă liberală în grupurile parlamentare”, a declarat Daniel Constantin, la Școala de vară a PC, care se desfășoară la Eforie Nord.

Constantin a spus că nu a fost luată o decizie în sensul semnării respectivului acord parlamentar cu PLR.

„Discuțiile avute s-au concentrat, dacă vom face această colaborare parlamentară, să avem un set de măsuri, zece măsuri de centru-dreapta, pe care să le promovăm împreună la nivelul Parlamentului, dar consecvența este cheia PC. PC va susține în continuare candidatul Victor Ponta, dar la nivel parlamentar este posibil să susținem măsuri de centru-dreapta, dar măsuri care se regăsesc sau sunt derivate ale programului din 2011, programul USL. Nu este altceva decât o consolidare, în Parlament, a susținerii Guvernului Ponta”, a argumentat Constantin.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.