Mohamed Morsi, acuzat că a vândut documente secrete Qatarului

Justiţia egipteană a deschis o anchetă vizând fostul preşedinte Mohamed Morsi pentru furnizarea către Qatar a unor documente privind securitatea naţională a Egiptului, a anunţat miercuri agenţia oficială Mena, citată de AFP.

Morsi riscă deja pedeapsa cu moartea în mai multe procese, iar după destituirea şi arestarea sa de către militari în iulie 2013, susţinătorii săi sunt ţinta unor represiuni sângeroase din partea autorităşilor de la Cairo, care s-a soldat cu 1.400 de morţi.

Morsi „este acuzat că a furnizat Qatarului prin postul Al-Jazeera documente privind securitatea naţională a Egiptului, în timp ce era preşedinte al ţării (…)”, relatează agenţia Mena.Autorităţile egiptene sunt frecvent acuzate că utilizează justiţia în calitate de instrument de represiune împotriva susţinătorilor lui Morsi.Astfel, peste 15.000 de manifestanţi pro-Morsi, de asemenea, au fost arestaţi.

Relaţiile egiptului cu Qatarul s-au deteriorat după destituirea lui Morsi, autorităţile egiptene acuzând emiratul că ar susţine mişcarea Fraţii Musulmani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.