Pemepiştii fac presiuni pentru a avea grup parlamentar

0

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, că preşedintele Traian Băsescu a lansat afirmaţia privind neconstituţionalitatea OUG 45/2014 pentru că este deranjat de faptul că Partidul Mişcarea Populară, condus de Elena Udrea, nu are grup parlamentar şi o să intre la tragerea la sorţi pentru desemnarea reprezentaţilor în secţiile de vot, transmite Agerpres.

“Haideţi să vă explic ce-l deranjează pe domnul Băsescu în Ordonanţa prin care nu am schimbat nimic din sistemul de alegere a preşedintelui ci, pur şi simplu, la solicitarea Autorităţii Electorale Permanente am dat nişte precizări pentru ca să nu mai fie atâtea contestaţii. Şi în această precizare se prevede foarte clar că au, obligatoriu, reprezentanţi în Secţiile de vot toate partidele parlamentare care au grup parlamentar. Ori, PMP-ul doamnei Udrea nu are grup parlamentar şi o să intre la tragerea la sorţi. Domnul Băsescu face o conferinţă de presă şi acuză o lege de neconstituţionalitate doar ca să-i facă o plăcerea doamnei Udrea, că nu are grup parlamentar, dar nu e treaba mea asta. Grup parlamentar au cei care au participat la alegeri, are PNL-ul, are PDL-ul, are PC, UDMR, ca să înţelegeţi la ce nivel s-a ajuns. Trebuie să schimbăm o lege ca să-i placă doamnei Udrea”, a spus premierul la România tv.
Ponta a adăugat că liderul PNL, Klaus Iohannis, Elena Udrea şi preşedintele Băsescu ”spun tot timpul şi fac acelaşi lucru în orice chestie, şi cu aleşii locali şi legat de orice altceva”.
”Aici lucrurile sunt foarte clare. Nu o să-i vedeţi spunând altceva, gândesc şi fac la fel”, a mai spus premierul.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Cotroceni, că Ordonanţa de Urgenţă 45/2014, privind alegerile, este neconstituţională.
”Ordonanţa de Urgenţă nr. 45 din 2014 din 26 iunie este aceea care modifică atât Biroul Electoral Central, cât şi reprezentarea în secţiile de votare, precum şi modalitatea de vot. Îl atenţionez pe primul-ministru, care a semnat această ordonanţă de urgenţă, că atât Comisia de la Veneţia, cât şi Curtea Constituţională a României au, primii – recomandări, Curtea Constituţională – hotărâri, prin care precizează foarte clar că nu trebuie emise acte normative care modifică procesul electoral într-un interval de la 12 luni până la data alegerilor. Deci, Ordonanţa 45 este o ordonanţă care afectează procesul electoral. Ea este neconstituţională”, a susţinut Băsescu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.