Precizare: Iulian Badea, noul proprietar al cotidianului „Cronica Română”

Share:

Apariţia unui nou cotidian online, www.cronicaromana.net, a generat inerente semne de întrebare din partea unor colegi jurnalişti, dar şi a unor cititori interesaţi să afle motivele apariţiei acestui noi site.
Astfel, fac cuvenitele precizări:
1.    Proprietarul mărcii „Cronica Română”, marcă înregistrată la OSIM, este,  începând din 6 august 2014, subsemnatul, jurnalist cu o experienţă de 17 ani în presa scrisă şi online, toţi la cotidianul „Cronica Română”. Angajat ca redactor la departamentul politic în 20 ianuarie 1997, pe perioada directoratului lui Horia Alexandrescu, un jurnalist excepţional căruia îi datorez mult, am ocupat, pe rând, funcţiile de şef departament politic, redactor şef adjunct şi din octombrie 2007 redactor şef al acestui important cotidian postdecembrist, care a apărut în format print până pe 31 iulie 2012.
2.    Menţionez, de asemenea, că Radu Cristescu, cel pe care mulţi îl consideră patronul “Cronicii Române” nu a avut şi nu are nicio legătură cu această marcă. De altfel, domeniul de care vremelnic s-a folosit, cronicaromana.ro, va trebui, conform legii, să revină titularului de drept al mărcii și, dacă situația o va impune, se vor demara în acest sens toate demersurile legale. Marca înregistrată de care vorbim a fost deținută anterior de „celebrii” proprietari ai la fel de „celebrului” grup Nena din Iaşi. Iar relaţia de prietenie dintre Radu Cristescu şi Petru Vieru, l-a adus pe primul, vremelnic, în posesia acestui site. Fără niciun fel de cesiune la OSIM sau domenii.ro! Firma Altcons, şi ea falimentată de ani buni de aceeaşi experţi în evaziunea fiscală, care au distrus cotidianul „Cronica Română” şi au umilit sute de angajaţi, prin neplata salariilor, politizare excesivă şi comportament dictatorial, a deţinut până în ianuarie 2014 marca „Cronica Română”, marcă înregistrată la OSIM.
3.    Cum proprietarul mărcii începând cu această lună este subsemnatul, am decis să protejez acest brand cu o experienţă de 21 de ani în presa scrisă şi online, încercând să-l readuc acolo unde îi este locul: între mărcile importante ale presei autohtone.
4.    Acest brand, cu o istorie uriaşă în spate, pentru ridicarea căruia au pus umărul, printre mulţi alţii, Horia Alexandrescu, Octavian Andronic, Lucia Ivănescu, George Cuşnarencu, Răzvan Voncu, Corina Creţu, Nicoleta Vera Nicolicea, Eugenia Popescu, Iosif Boda, Cornel Codiţă, Vladimir Pasti, Gabriela Creţu, Adrian Severin, Emanuel Fântâneanu, Tiberiu Stama, Laurenţiu Dumitrescu, regretaţii Mircea Micu, Aristide Buhoiu, Paul Everac, Fănuş Neagu,etc trebuie să meargă mai departe. Trebuie scos de urgenţă din mlaştina politizării, aşa cum a fost, din păcate, în ultimii ani şi, şi condus pe drumul dificil al recredibilizării. Cu o redacţie mică, dar inimoasă, războiul se anunţă greu, terifiant de greu, pentru că lupta pentru fiecare cititor este una pe viaţă şi pe moarte!
5.    De ce am rămas atâţia ani la „Cronica Română” în ciuda nemulţumirilor de care vorbesc? Pentru că am „iubit” cu patimă acest brand, care m-a format ca jurnalist şi pentru că eu cred cu ardoare în revitalizarea acestuia. Este păcat că arhiva de peste 21 de ani a ziarului a fost folosită în mizere mize politice, fiind ştearsă în funcţie de aceste interese. Dar, tot răul are şi un bine, cum se spune. „Cronica Română” merge mai departe! Pentru început pe www.cronicaromana.net!

 Iulian Badea

Redactor şef -Cronica Română

www.cronicaromana.net

Citește și
9 Comentarii
 1. Radu Cristescu spune

  Succes in continuare domnule Iulian Badea ! sper sa reusiti in noul proiect CRONICA ROMANA !

  1. Franz Joseph spune

   Vorba lui Dem Radulescu: N-oi fi eu Gogu dar nici dumneata….

 2. Mihu spune

  Poate ar fi cazul ca acest – mi-e jena sa scriu calificativul care imi vine acum in minte vizavi de persoana lui -, dar hai sa fiu elegant in exprimare si sa-i zic doar nesimtit (de Radu Mihai Cristescu este vorba), sa se uite ce a lasat in urma, peste tot pe unde a trecut si, ca sa fiu si mai la obiect, ce a ”reusit” sa faca din Cronica Romana si oamenii care lucrau acolo. Inselatorii peste inselatorii, tipete, urlete (ca doar atata stie – oricum iti trebuia o acuitate auditiva de exceptie ca sa-i intelegi laturile ce ii ieseau pe gura, mai ales cand tipa. Si mai tot timpul o facea. A mintit ca angajeaza oameni noi, pe langa cei existenti – si el si clica lui de mincinosi – a mintit ca mareste salarii, a mintit ca va face din Cronica Romana cel mai mare ziar. Ce a realizat? A dat oameni pe banda rulanta afara, a pacalit colaboratorii ca ii plateste si multi au plecat fara bani acasa, a redus salariile si, chiar asa reduse, nici macar nu le dadea la timp, la unii nu le-a mai dat deloc, a pacalit proprietarul cladirii in care redactia ziarului isi desfasura activitatea, caruia ii achita cu mare greutate chiria, vreo cateva luni chair deloc, nu a platit tipografiile si multe altele.
  Sper ca acest demers de relansare a Cronicii Romane sa fie de bun augur.
  Succes!

 3. Angela Tocilescu spune

  Mult succes. Este nevoie de cat mai multe surse de informare obictive. De ceva vreme, mai toata presa se ocupa doar cu dezinformari si manipulari. Sa scapam odata de moguli.

 4. […] Astfel, fac cuvenitele precizări:1.    Proprietarul mărcii „Cronica Română”, marcă înregistrată la OSIM, este,  începând din 6 august 2014, subsemnatul, jurnalist cu o experienţă de 17 ani în presa scrisă şi online, toţi la cotidianul „Cronica Română”. Angajat ca redactor la departamentul politic în 20 ianuarie 1997, pe perioada directoratului lui Horia Alexandrescu, un jurnalist excepţional căruia îi datorez mult, am ocupat, pe rând, funcţiile de şef departament politic, redactor şef adjunct şi din octombrie 2007 redactor şef al acestui important cotidian postdecembrist, care a apărut în format print până pe 31 iulie 2012. INTEGRAL, AICI. […]

 5. Maria Mihai spune

  Asteptam mai multe dezvaluiri despre afacerile lui Cristescu

 6. Raluca Dinu spune

  Mult succes in noua formula! Imi doresc ca, de data asta, Cronica Romana sa fie mult mai norocoasa pentru ca merita! Indivizi ca Petru Vieru sau Radu Cristescu nu au ce cauta in presa! Macar presa sa ramana cat se poate de impartiala si Cronica Romana, din acest punct de vedere, a dat dovada mereu ca poate fi „o oaza cu verdeata” intr-un deșert plin de ziare si televiziuni ”cumpărate” politic!Bafta multa!

 7. Adrian spune

  Despre Radu Mihai Cristescu se pot scrie pagini întregi, având în vedere că parcursul său profesional a fost marcat de legături cu oameni politici, cu interlopi și de multe afaceri urât mirositoare. Da nu uitam ca Radu Cristescu a fost demis din fruntea ADS de către ministrul Agriculturii Valeriu Tabără, după ce o echipă de inspectori din cadrul Corpului de Control al MADR a întocmit o notă, ajunsă și la DNA, din care rezultă că Radu Mihai Cristescu a fost implicat în operațiuni de favorizare a unor firme în paguba instituției pe care o conducea.

 8. Popeasca spune

  Interesant. Foarte interesant!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.