Testarea pe oameni a unui vaccin anti-ebola

Testarea pe oameni a unui vaccin anti-Ebola va începe în SUA, în Clinica Bethesda din apropiere de Washington, de săptămâna viitoare, anunță joi agenția EFE, preluată de Agerpres.

Am primit undă verde pentru a începe’, a declarat Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase, departament al Institutului Național de Sănătate.

Testele se vor efectua pe 20 de voluntari, cărora li se va injecta vaccinul în braț pentru a se confirma dacă este sigur și dacă generează reacția imunologică necesară pentru apărarea organismului de virusul Ebola.

Va fi o prima dintr-o serie de teste, la care vor colabora și medici britanici, care vor realiza experimente în Marea Britanie, Gambia, Mali și, probabil, Nigeria.

Virusul Ebola din Africa de Vest a făcut 1.552 victime din 3.069 de cazuri cunoscute în patru țări, dar numărul persoanelor infectate ar putea ajunge la 20.000, a avertizat joi Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Aproximativ 40 % dintre cazurile de contaminare au avut loc în ultimele trei săptămâni, a subliniat OMS, care a estimat la cel puțin 490 de milioane de dolari suma de care va fi nevoie pentru putea opri epidemia care se extinde vertiginos.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.