Alianţa Creştin Liberală nu va primi niciun primar traseist

0

Alianţa Creştin Liberală a anunţat că, în cele 45 de zile cât Guvernul a dat liber la traseism aleşilor locali fără ca aceştia să-şi piardă mandatele, nu va primit în PNL sau PDL nici un ales local care doreşte să-şi schimbe apartenenţa politică.

„Alianța Creștin Liberală nu va face niciun fel de rabat de la lege și decență politică. PNL și PDL nu vor primi în rândurile lor niciun primar, președinte de Consiliu Județean consilier local sau județean traseist. De asemenea, Alianța Creștin Liberală nu va face niciun demers de atragere a vreunui ales local migrator, beneficiar al acestei ordonanțe rușinoase a guvernului Ponta”, se arată într-un comunicat de presă al ACL

Alianța Creștin-Liberală consideră că decizia guvernului de a adopta Ordonanța de urgență a traseismului politic este un act profund nedemocratic, un atac la statul de drept. „Victor Ponta încalcă regulile democratice exact înainte de alegeri, încercând să ajungă președinte al României prin mijloace ilegale și imorale”, se mai spune în comunicat.

Victor Ponta a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că OUG privind afilierea politică a aleşilor locali prevede un interval de 45 de zile în care primarii şi consilierii locali şi judeţeni vor putea să-şi precizeze apartenenţa politică, perioadă identică cu cea pe care o prevedea ordonanţa similară dată în timpul guvernării Tăriceanu.

Guvernul a adoptat joi proiectul de ordonanţă de urgenţă care le permite aleşilor locali să opteze în termen de 45 de zile pentru partidul din care doresc să facă parte, fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri. „Cred că trebuie să deblocăm administraţiile comunităţilor locale şi cred că trebuie să facem şi un pic de dreptate. Majoritatea primarilor şi consilierilor au fost aleşi USL şi acum s-au trezit pedelişti alături de Vasile Blaga şi Klaus Johannis”, a declarat Ponta.

Aleşii locali vor avea timp berechet să decidă dacă îşi abandonează sau nu partidele care i-au pus pe liste, deoarece termenul este de 45 de zile. „Exact cât a fost şi în legea PDL-PNL. Pot să fie independenţi, pot să rămână unde sunt sau pot să-şi respecte alegătorii”, a precizat primul-ministru.

Acesta crede că perioada de dezlegare la traseism pentru primari şi consilieri locali şi judeţeni se justifică prin răsturnările de alianţe de pe scena politică care au survenit de la momentul alegerilor locale din 2012 până în încoace.”Să candidezi pe listele USL cu Ponta şi Antonescu lângă tine şi să te trezeşti cu PDL… Aleşii locali nu sunt sclavi pe moşia lui Blaga şi a lui Johannis. Sunt liberi şi trebuie să-şi servească doar alegătorii şi nu pe altcineva”, a mai spus Ponta.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.