Boala ”limbii albastre” face ravagii la Buzău

Aproape 100 de animale infectate cu ”boala limbii albastre” au fost depistate până vineri în 55 de focare din 12 localități din județul Buzău, iar două dintre acestea, o oaie și o vacă, au murit din cauza bolii, informează Agerpres.

În urma analizelor de laborator s-a stabilit că două din cele patru animale moarte în această perioadă au avut alte cauze pentru deces.

‘O oaie din comuna Siriu și o vacă din comuna Bisoca au murit din cauza acestui virus, celelalte două suspiciuni fiind infirmate de analizele de laborator’, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul DSVSA Buzău, Adonis Dragnea.

Potrivit sursei citate, ,,boala limbii albastre’ s-a stabilizat în 12 localități din zona de munte a județului Buzău, neexistând niciun alt focar în zona de șes.

‘Autoritățile județene au luat măsura închiderii târgurilor și oboarelor pentru rumegătoare și instituirea unor restricții de mișcare a animalelor și, totodată, s-a luat măsura spargerii stânelor până pe data de 26 octombrie’, a mai spus sursa citată.

Pe 22 august, a.c., Laboratorul Național de Referință, Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală (IDSA) a depistat primele probe pozitive pentru ‘boala limbii albastre’.

,,Boala limbii albastre’ este cauzată de un virus transmis de o insectă. Această boală nu se transmite la om și nici de la animal la animal, dar produce însemnate pagube economice.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.