Japonez suspectat de Ebola, la Chișinău

Un cetăţean japonez suspectat că ar fi infectat cu virusul Ebola a fost internat, vineri, pentru teste medicale într-un spital din Chişinău, au anunţat reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii din Republica Moldova, relatează Jurnal de Chişinău, citat de Mediafax. 

„Deocamdată, nu se ştie dacă cetăţeanul în cauză este infectat cu acest virus. El a fost depistat cu febră şi în Tokyo, de unde a decolat spre Republica Moldova. În urma testelor la care a fost supus acolo, medicii au afirmat că este vorba despre o răceală”, a declarat reprezentanta biroului de presă al Ministerului Sănătăţii, Veronica Istrati.

Poliţia de Frontieră de la Chişinău a anunţat, anterior, într-un comunicat, că doi cetăţeni japonezi suspectaţi că au fost infectaţi cu virusul Ebola au fost identificaţi la Aeroportul din Chişinău.

Cei doi au ajuns la Chişinău în urma unei escale la Istanbul, însă s-au aflat anterior într-o deplasare în interes de serviciu în Africa de Sud. Cei doi pasageri au asigurat că au fost supuşi unor teste medicale şi la revenirea din Africa de Sud.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.