Mari dirijori ai lumii, la Sala Radio

Sâmbătă, 30 august 2014 (19.00), publicul va avea ocazia să se bucure la Sala Radio de o seară specială de muzică: Orchestra Naţională Radio va susţine un concert alături de finaliştii cursului de dirijat „Micul Paris”, o ocazie de a-i aprecia pe marii dirijori români de mâine!

Programul serii va include lucrări semnate de o parte dintre cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi compozitori ai muzicii clasice, ca Mozart, Beethoven, Mendelssohn, Dvořák sau Brahms.

Dirijorul care susţine cursurile de măiestrie este muzicianul austriac Wolfgang Dörner. Laureat al celei de-a 34-a ediţii a Concursului Internaţional pentru Tineri Dirijori de la Besançon (Franţa) – 1984, Wolfgang Dörner a fost invitat să dirijeze orchestre europene de valoare, ca Orchestre national de France, Orchestre philharmonique de Radio France, Orchestra de Cameră din Viena, Filarmonica din Dresda, Orchestre du Capitole de Toulouse ş.a. Repertoriul său este unul vast, de la partituri clasice, la creaţii contemporane. Experienţa sa pedagogică de predare a dirijatului de orchestră se leagă în mod special de Şcoala Superioară de Muzică din Graz (Austria).

Festivalul Internaţional „Micul Paris”, derulat între 26 şi 30 august 2014, se află la cea de-a VI-a ediţie. Orchestrele şi Corurile Radio România ocupă poziţia de coproducător al evenimentului.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.