Obama, indecis în privinţa unei intervenţii militare în Siria

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat joi că Statele Unite încă nu au o strategie asupra unei posibile intervenţii militare în Siria împotriva jihadiştilor din cadrul Statului Islamic (SI), relatează AFP. „Nu vreau să pun carul înaintea boilor. Încă nu avem o strategie”, a spus Obama.

El a afirmat, de asemenea, că Statele Unite intenţionează să facă o alegere între regimul lui Bashar al-Assad şi Statul Islamic. Apreciind că liderul sirian a „pierdul orice legitimitate” pe scena internaţională, Obama a subliniat că Washingtonul va „continua să susţină opoziţia moderată” din Siria, informează Mediafax.

Preşedintele american a anunţat, de asemenea, că îl va trimite pe secretarul de Stat John Kerry în Orientul Mijlociu, pentru a contribui la crearea unei coaliţii împotriva SI.

Regimul de la Damasc s-a arătat dispus să coopereze cu Washingtonul, care a lansat o serie de raiduri aeriene împotriva grupării Stat Islamic în Irak, însă a subliniat că orice atac pe teritoriul Siriei trebuie să se facă în colaborare cu Guvernul sirian. Deşi încă nu a fost adoptată o decizie vizând o intervenţie împotriva SI, Statele Unite au anunţat că urmează să desfăşoare zboruri de recunoaştere în spaţiul aerian al Siriei în eventualitatea lansării raidurilor aeriene împotriva militanţilor islamişti.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.