Oprișan se plânge că e hărțuit de DNA

0

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, susţine că DNA, care a cerut strămutarea procesului său de corupţie, face presiuni şi îi ”hărţuieşte” pe magistraţii care judecă acest dosar, el transmiţând o scrisoare în acest sens Parlamentului, CSM, ministrului Justiţiei, Ambasadei SUA, informează Mediafax.

Marian Oprişan a trimis, vineri, o scrisoare Parlamentului, Consiliului Superior al Magistraturii, ministrului Justiţiei, procurorului general al României, Ambasadei SUA la Bucureşti şi Comisiei Europene în care reclamă că DNA dezinformează şi face presiuni asupra magistraţilor care judecă dosarul său de corupţie.

”Cum se poate numi altfel decât tergiversare faptul că în acest dosar politic DNA a făcut nu mai puţin de patru cereri de strămutare, ultima fiind făcută pe 26 august 2014? Când spun că cel care tergiversează procesul politic în care sunt implicat este DNA am dreptate căci, iată, au făcut cea de-a patra cerere de strămutare. Pentru DNA nu au fost buni judecătorii de pe raza judeţului Vrancea, nici cei de pe raza judeţelor Brăila şi Galaţi. Acum iată că nu mai sunt buni nici judecătorii de pe raza judeţului Cluj. În data de 21 august 2014, procurorii DNA au cerut recuzarea judecătorului de la Judecătoria Cluj şi, după ce cererea acestora a fost respinsă, au solicitat strămutarea dosarului“, spune Marian Oprişan în scrisoare.

Surse oficiale precizau, pentru MEDIAFAX, că DNA solicită verificări cu privire la faptul că, deşi Oprişan a fost trimis în judecată în iunie 2006, dosarul în care acesta este acuzat de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals nu a fost soluţionat nici până în prezent.

Reprezentanţii Inspecţiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) confirmau ulterior că sesizarea a fost înregistrată în 5 iunie, urmând să fie făcute verificări prealabile pentru a se vedea dacă există indicii privind posibile abateri disciplinare.

De asemenea, DNA preciza că dosarul în care este vizat Marian Oprişan se află de 1.263 de zile pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca, acordându-se 29 de termene.

Potrivit sursei citate, pe parcursul celor 1.263 zile, judecătorul fondului nu a dispus nicio măsură pentru a judeca cu celeritate, deşi cunoaşte că dosarul cauzei este pe rolul instanţelor de judecată de peste opt ani, din care patru ani la Judecătoria Cluj-Napoca.

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.