Sorin Oprescu, premiat de OMS

0

Primarul General, Sorin Oprescu, va primi vineri, în cadrul unei ceremonii, diploma de aderare a Municipiului București la Organizația Mondială a Sănătății, Rețeaua Orașelor Sănătoase din Europa, informează Amos News.

Diploma ii va fi inmanata de catre directorul Diviziei Politici si Guvernare din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, dr. Agis Tsouros.
Evenimentul va avea loc incepand cu ora 10.00, la Hotel Pullman( fostul Sofitel), sala New York.
Alaturi de Primarul General, la eveniment vor fi prezenti reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, cadre medicale, reprezentanti ai autoritatii centrale si reprezentanti ai societatii civile.
Invitatia de aderare i-a fost adresata Primarului General, Sorin Oprescu, in luna mai 2013, cu prilejul unei intalniri cu membrii Biroului Organizatiei Mondiale a Sanatatii la Copenhaga.

Reteaua Oraselor Sanatoase cuprinde peste 90 de orase din 30 de tari europene, scopul acesteia fiind acela de a plasa sanatatea in agenda politica, economica si sociala a guvernarii acestor orase. Totodata, promoveaza analiza politicilor ce pot influenta domeniul sanatatii si ofera un suport pentru o mai buna planificare atat a interventiilor directe, cat si a strategiilor menite sa rezolve inegalitatiile in sanatate, nevoile speciale ale grupurilor vulnerabile, participarea activa si implicarea cetatenilor la decizii.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.