Grupul terorist Stat Islamic vrea să fabrice arme chimice şi biologice

0

Grupul terorist sunnit Stat Islamic în Irak şi Levant (SI/SIIL) a elaborat un plan care prevede fabricarea de arme chimice şi biologice pentru comiterea de atacuri teroriste împotriva ţărilor occidentale, conform unor documente găsite într-un calculator confiscat în Siria, relatează Fox News.

Un laptop care a aparţinut unui specialist în chimie şi fizică al grupului terorist Stat Islamic în Irak şi Levant conţine numeroase planuri privind comiterea de atentate, inclusiv cu arme chimice şi biologice, informează Mediafax.

Abu Ali, comandantul unui grup moderat al opoziţiei siriene, a declarat pentru ForeignPolicy.com că laptopul a fost confiscat în urmă cu câteva luni în cursul unei operaţiuni care a vizat o bază a insurgenţilor sunniţi din provincia siriană Idlib, situată în apropierea frontierei cu Turcia. În memoria calculatorului au fost găsite numeroase fişiere electronice, în limbile franceză, engleză şi arabă, inclusiv discursuri motivaţionale în favoarea Jihadului (războiul sfânt islamic) ale lui Osama ben Laden, fostul lider al reţelei teroriste Al-Qaida. Un document a permis identificarea proprietarului laptopului, acesta fiind tunisianul Muhammed S., care a devenit membru al grupului terorist SIIL după ce studiat chimie şi fizică la universităţi din Tunisia şi care ştie să fabrice arme biologice şi chimice. Un document de 19 pagini găsit în calculator conţine instrucţiuni pentru fabricarea unei bombe cu virusul ciumei bubonice.”Avantajul armelor biologice este că nu costă foarte mult şi că pot provoca numeroase victime umane”, a scris islamistul Muhammed S.

Uniunea Mondială a Clericilor Musulmani, condusă de influentul predicator Yussef Al-Qaradaui, a stabilit că acţiunile grupului terorist sunnit Stat Islamic în Irak şi Levant (SI/SIIL) încalcă Legea islamică (Sharia). „Omorârea oamenilor nevinovaţi, musulmani sau nonmusulmani, de anumite grupări, precum Stat Islamic în Irak şi Levant, reprezintă acte criminale şi încalcă Legea islamică (Sharia)”, a comunicat Uniunea Mondială a Clericilor Musulmani.

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Levant/Stat Islamic în Irak şi Siria – SI/SIIL/SIIS) a ocupat, în ultimele luni, regiuni din nord-estul Siriei şi din nord-vestul Irakului, proclamând un „califat islamic”. Grupul terorist sunnit a revendicat executarea jurnalistului american James Foley, explicând că este vorba de un act de ripostă faţă de raidurile aeriene americane în Irak. Gruparea teroristă a ameninţat de mai multe ori că va comite atentate în Statele Unite şi în Europa occidentală.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei moderate şi grupuri teroriste sunnite. Bilanţul conflictului este, potrivit estimărilor, de peste 191.000 de morţi.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.