Iohannis vrea moțiune de cenzură, dar nu știe pe ce temă

Liderul PNL Klaus Iohannis a anunțat duminică, la Iași că Alianța Creștin Liberală va veni în noua sesiune parlamentară cu o moțiune cenzură, tema concretă urmând a fi discutată chiar luni în ședința conducerii alianței.

”Am stabilit câteva priorități parlamentare pentru următoarele săptămâni. Vom avea moțiune de cenzură. Nu vreau să intru în foarte multe detalii. Avem și multe inițiative legislative care sunt în lucru iar altele sunt pregătite pentru a fi înaintate de colegii noștri fie din Cameră, fie din Senat. Prima se referă la intabulare, prima intabulare e foarte problematică pentru mulți proprietari. Ca urmare, ar trebui să fie gratuită. O altă inițiativă legislativă este cea a votului românilor din străinătate. Foarte mulți români locuiesc în străinătate.

Acolo practica ne arată ca sunt prea puține secții de votare și de multe ori în alte locuri unde trăiește diaspora românească. Pentru a veni în sprijinul românilor care locuiesc în străinătate este inițiativa pe votul prin corespondență. Credem că astfel toți românii vor putea să participe în mod decent la alegeri, putând să își pună votul de câte ori va avea loc un scrutin electoral”, a spus Iohannis, candidatul ACL la prezidențiale.

Prezent la conferința de presă, liderul PDL, Vasile Blaga, a spus la rândul său că „o moțiune de cenzură este în primul rând un mesaj politic foarte clar”.

„Dacă pesediștii sunt corecți cu ei înșiși, această moțiune ar trebuie să treacă, pentru că în 2005, când la putere era Alianța Dreptate și Adevăr, atunci datorită măsurilor pe care le-am luat, ei au spus „în sfârșit, în România, reforma în administrație a decolat”. Se refereau la un pachet de legi. Întotdeauna aceste legi au trecut cu unanimitate de voturi”, a afirmat Blaga.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.