Aleşii, în teritoriu pe perioada campaniei electorale?

0

Deputaţii Puterii şi ai Opoziţiei doresc continuarea activităţii de legiferare şi în luna octombrie, a precizat luni preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, adăugând însă că, dacă liderii de grup vor cere şi vor vota o vacanţă de două săptămâni, atunci va fi nevoit să accepte.

“Îmi e foarte greu să răspund la o întrebare care se adresează direct celor 404 deputaţi. Eu nu semnez în numele lor condica şi nu pot să vă răspund în numele lor decât în limita mandatului meu. Dacă comitetul liderilor va stabili şi va exista un vot astfel încât să suspendăm pentru două săptămâni activitatea, eu voi accepta, nu am ce să fac. (…) În acest moment, din ce am văzut la colegii mei, în special colegii de la guvernare şi de la opoziţie, nu există această dorinţă. Se doreşte ca şi luna octombrie să fie o lună normală de dezbatere a proiectelor de lege. Nu pot să vă răspund la întrebări la care nu am nici eu un răspuns”, a spus Zgonea, la Palatul Parlamentului’, întrebat dacă garantează că în luna octombrie deputaţii nu vor vota activitate în teritoriu, scrie Agerpres.

Totodată, liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a declarat luni că senatorii şi-ar putea corela agenda cu programul Camerei Deputaţilor în timpul campaniei electorale. “Noi de obicei ne corelăm activităţile (cu cele ale Camerei Deputaţilor – n.r.). (…) Aşa cum simt eu lucrurile, sigur vom face la fel. Nu vacanţă, că e impropriu spus, vom avea activitate în teritoriu. Pentru noi, ca senatori, activitatea e mult mai intensă în teritoriu în campanie decât dacă am veni până la Bucureşti, să stăm aici două zile sau trei pe la comisii”, a spus Sârbu, la finalul şedinţei Biroului Permanent de luni, la Palatul Parlamentului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.