Alianţa Creştin Liberală declară război legii amnistiei

0

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, la finalul şedinţei ACL, că parlamentarii PNL şi PDL vor solicita ca Legea amnistierii şi graţierii să nu mai fie ”ţinută la dospit” de către PSD, ci să fie supusă votului în plenul Camerei Deputaţilor şi respinsă.

”Vom cere, după alegerea noului Birou al Camerei, punerea pe ordinea de zi cât mai rapid a legii graţierii şi amnistierii, pentru că ne putem aştepta ca domnul Ponta să se gândească să suspende pentru vreo două ore şi Codul penal, ca să-şi rezolve problemele pe care le are cu principalii lui susţinători”, a declarat Blaga, potrivit Mediafax.

Liderul PDL a menţionat că ACL va vota pentru respingerea proiectului de lege astfel încât acesta să nu mai fie ţinut ”la dospit” de către PSD. De asemenea, el a menţionat că se va solicita repunerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor proiectul de lege prin care se anulează taxa suplimentară de 7 eurocenţi acciză la carburant şi taxa pe stâlp.

La rândul său, preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a spus că ACL va solicita din nou ca voturile pentru ridicarea imunităţii parlamentarilor să fie ”la vedere”, dar şi promovarea votului prin corespondenţă şi a legii prin care prima intabulare a terenurilor ar fi gratuită.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.