Lavrov susţine că Rusia nu va interveni militar în Ucraina

0

 Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a asigurat luni că „nu va fi nicio intervenţie militară” a Rusiei în Ucraina şi a apreciat că „o încetare a focului imediată şi fără condiţii prealabile” trebuie discutată la negocierile prevăzute în Belarus.

„Nu va fi nicio intervenţie militară, suntem în favoarea unei rezolvări paşnice a acestei crize grave, a acestei tragedii”, a declarat Lavrov în cadrul unei întâlniri cu studenţii ruşi.”Tot ceea ce facem vizează doar progresul unei abordări politice” în rezolvarea situaţiei din Ucraina, unde au loc lupte între armata ucraineană şi rebelii proruşi, a subliniat ministrul, informează Mediafax.

El a apreciat că „o încetare a focului imediată şi fără condiţii prealabile” ar trebui să facă obiectul discuţiilor de la Minsk unde se reuneşte luni un „grup de contact” în privinţa crizei din Ucraina, ce include în special reprezentanţi ai Kievului, Rusiei şi Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).Unul sau mai mulţi reprezentanţi separatişti proruşi ar trebui să fie, de asemenea, prezenţi la această reuniune.

În acelaşi moment, Comisia Europeană trebuie să înceapă să lucreze la noi sancţiuni împotriva Rusiei, acuzată de occidentali că a mobilizat trupe în sprijinul separatiştilor şi vizată deja de numeroase sancţiuni europene şi americane.

Serghei Lavrov a promis revenirea la o „cooperare pragmatică” cu UE şi Statele Unite, cerându-le occidentalilor să „renunţe la politica ultimatumurilor, ameninţărilor şi sancţiunilor, care nu au niciun viitor”.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.