Lupte acerbe la Lugansk între militari ucraineni şi tancuri ruseşti

0

Paraşutiştii ucraineni luptau luni împotriva unui „batalion de tancuri ruseşti” pe aeroportul din Lugansk, un bastion al separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, a anunţat un purtător de cuvânt militar ucrainean, Leonid Matiuhin. Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a asigurat luni că „nu va fi nicio intervenţie militară” a Rusiei în Ucraina.

„Luptele continuau luni între paraşutişti ucraineni şi un batalion de tancuri ale forţelor armate ruse pentru apărarea aeroportului din Lugansk”, scrie Matiuhin pe pagina sa de Facebook, informează Mediafax.

Anterior, ministrul ucrainean al Apărării, Valeri Gheletei, afirmase că trupele ruseşti sunt prezente la Doneţk şi Lugansk, capitalele regionale ale estului Ucrainei.”Trupe ruseşti au apărut nu numai la Doneţk, ci şi în zona aeroportului din Lugansk. Ele sunt prezente şi în alte oraşe”, a declarat duminică seara ministrul într-un interviu acordat postul de televiziune Inter.”Suntem în război cu Rusia şi Rusia este cea care decide ce se întâmplă în Donbas”, bazin minier ce include regiunile Doneţk şi Lugansk.

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a asigurat luni că „nu va fi nicio intervenţie militară” a Rusiei în Ucraina şi a apreciat că „o încetare a focului imediată şi fără condiţii prealabile” trebuie discutată la negocierile prevăzute în Belarus.

Conflictul din estul Ucrainei, care s-a soldat cu aproximativ 2.600 de morţi a atins o nouă etapă săptămâna trecută după informaţii concordante privind prezenţa unor militari ruşi în Ucraina, peste 1.000 potrivit NATO.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.