Mircea Băsescu, din nou la Tribunal

0

Tribunalul Constanţa va judeca luni cererea  lui Mircea Băsescu, fratelui preşedintelui de revocare a arestului preventiv, şedinţa fiind programată la ora 11.00.

Aceasta este cea de-a patra încercare pe care Mircea Băsescu o face la Tribunalul Constanţa pentru a ieşi din închisoare. Din 16 iulie şi până în prezent el a cerut revocarea măsurii arestului preventiv, a contestat legalitatea acestuia, a cerut eliberarea sub control judiciar sau arestul la domiciliu, toate cererile sale fiind respinse de magistraţi ca nefondate. Mircea Băsescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe data de 14 iulie pentru trafic de influenţă.

Alături de el mai este judecat şi Marian Căpăţână pentru complicitate la trafic de influenţă. Anchetatorii au stabilit că la începutul anului 2011 Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţi pentru a soluţiona favorabil cauza pentru care era judecat Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. El a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor şi poate obţine o situaţie favorabilă pentru Bercea Mondial: fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Marian Căpăţână a primit suma de 350.000 de euro în acelaşi scop. Din suma de 600.000 de euro remisă lui Marian Căpăţână, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro. Pentru faptul că a mijlocit remiterea banilor, Marian Căpăţână şi-a însuşit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiţi de la denunţător. După pronunţarea hotărârii de condamnare din data de 22 februarie 2012, având în vedere durata pedepselor cu închisoarea aplicate, mult mai mari decât pedepsele promise de Mircea Băsescu, familia lui Bercea Mondial a pretins restituirea banilor daţi inculpaţilor.

În acest sens, până la data de 26 februarie 2012, Mircea Băsescu a restituit suma de 280.000 de dolari. Ulterior, au mai fost restituite diferite alte sume de către Marian Căpăţînă. Deşi cei doi au restituit o parte din banii primiţi, ei au dat asigurări în continuare că vor continua demersurile pentru care au primit sumele respective.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.