Tăriceanu : PLR nu se aliază cu PC

Președintele Senatului, liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că nu se poate vorbi de o alianță politică între PC și PLR, cele două partide păstrându-și independența.

Invitat luni seară la TVR1, acesta a ținut să sublinieze că între PC și PLR s-a semnat doar un acord de colaborare parlamentară pentru promovarea unor proiecte și măsuri de centru-dreapta.

„Nu este o înțelegere între partide, ci strict la nivelul grupurilor parlamentare care au decis să se unească pentru a căpăta mai multă forța. Am devenit al treilea grup ca importanță în Parlament. Ne propunem să promovăm soluții pe ceea ce înseamnă dreapta politicii și zona liberală. Acesta este obiectivul pe care ni l-am fixat și cred că vom reuși să îl îndeplinim. Partidele (PC și PLR — n.r.) își păstrează independența lor. Nu putem să vorbim de o alianță sub nicio formă între partide. La nivelul grupurilor parlamentare vom conlucra. Nu e nimic nefiresc”, a mai precizat acesta.

Liderul Grupului liberal-conservator de la Camera Deputaților, Bogdan Ciucă, a declarat luni că grupul pe care îl conduce are deja 37 de membri, iar zilele următoare, probabil chiar marți, senatorii Partidului Conservator (PC) vor semna și ei un protocol de colaborare cu parlamentarii din Partidul Liberal Reformator (PLR) pentru a construi un grup comun și la nivelul Senatului.

El a subliniat că, prin alăturarea celor 20 de deputați neafiliați și liberali, anunțată în plen luni, noul grup, liberal-conservator, devine al treilea ca mărime la nivelul Camerei Deputaților.

„După cum am anunțat, grupul conservator s-a mărit și și-a schimbat denumirea, este o continuare a activității grupului conservator într-o formulă mai consistentă, întărită și completată cu experiența multor colegi cu care am făcut campanie pe listele USL cu ceva vreme în urmă. Devenim astfel cel de—al treilea grup ca mărime la nivelul Camerei Deputaților. Din punctul nostru de vedere, al PC, această colaborare la nivel parlamentar este o colaborare extrem de utilă din perspectiva proiectelor pe care le-am avut începând cu campania electorală, extrem de utilă din perspectiva promisiunilor pe care le-am făcut electoratului și în susținerea unor priorități legislative pe care am promis în campanie că le vom susține. Avem un grup care astăzi numără 37 de membri și cu perspective de întărire”, a spus luni, Bogdan Ciucă, la Palatul Parlamentului.

Grupul parlamentar al Partidului Conservator (PC) își schimbă denumirea în grupul parlamentar liberal-conservator PC-PLR, a anunțat luni deputatul Bogdan Ciucă, liderul noului grup.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.