Avalanşă de contestaţii la sesiunea a doua a Bacalaureatului

0

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a centralizat 2.560 de contestaţii la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat.

Cele mai multe contestaţii, în Capitală, au fost depuse la limba română, 1.063, în timp ce la matematică au fost 450, potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Rata de promovare înainte de contestaţii în Capitală este de 16,89%.
Contestaţiile, care trebuiau depuse luni, vor fi soluţionate marţi şi miercuri, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice joi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

22,27% dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat examenul de bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2014, înainte de contestaţii la nivel naţional.Media finală pentru promovarea examenului de bacalaureat trebuie să fie minimum 6. Cele mai multe medii înregistrate în sesiunea august – septembrie au fost pe segmentul 6,00 – 6,99, şi anume 10.038.
Metodologia de desfăşurare a examenului de bacalaureat prevede că cei care au fraudat nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.