Chinezii vor construi un cartier de 35 de blocuri la Craiova

0

O firmă din China va construi în următorii doi ani în Craiova un cartier de 35 de blocuri, cu câte 10 etaje şi penthouse în formă de pagodă, iar apartamentele vor fi vândute la un preţ de 400 euro/metru pătrat, astfel că locuinţele vor costa între 20.000 şi 45.000 euro.

Primarul oraşului Craiova, Olguţa Vasilescu, a semnat luni la Beijing un memorandum de înţelegere pentru dezvolatrea acestui proiect cu cu preşedintele companiei Shandong, Yang Gencai, şi un reprezentant al Băncii de Dezvoltare a Chinei, informează Mediafax.

Potrivit Olguţei Vasilescu, proiectul presupune o investiţie de 35 milioane euro, finanţare pe care compania constructoare, Shandong, a obţinut-o de la Banca de Dezvoltare a Chinei. Lucrările vor începe în luna octombrie şi vor dura un an şi jumătate, Primăria Craiovei punând la dispoziţie un teren de şapte hectare.

În total, cartierul de 35 de blocuri, a câte 10 etaje, va însuma 1.800 de locuinţe, cu mult sub cele 6.000 de cereri de locuinţe înregistrate la Primăria Craiovei. Cumpărătorii care doresc să cumpere apartamentele în rate vor plăti un avans de 3.000 de euro, primăria oraşului făcând o primă selecţie a doritorilor.

Ogluţa Vasilescu a precizat că dezvoltatorul chinez va construi mai multe categorii de apartamente, iar blocurile vor avea la ultimul etaj apartamente tip penthouse, cu pagodă, astfel încât să atragă cumpărătorii. De asemenea, compania chineză va trebui să lucreze în antrepriză doar cu firme din Craiova şi să folosească materiale de construcţie de pe piaţa locală.

Primarul Craiovei a arătat că singurul constructor care a participat la cele trei licitaţii de construcţie a noului cartier a fost compania chineză, iar în cele din urmă s-a început cu aceasta dialogul direct.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.