Medicament anti-Ebola, testat în Nigeria

0

Nigeria a anunțat că va primi medicamentul antiviral Favipiravir din Japonia ca un posibil tratament pentru Ebola, potrivit luni Ministerului nigerian al Sănătății, informează agenția DPA, preluată de Agerpres.

Favipiravir, dezvoltat de compania farmaceutică niponă Fujifilm Holdings Corp, este disponibil pentru livrare imediată, a declarat ministrul sănătății Onyebuchi Chukwu într-o ședință de urgență în capitala Abuja.

Medicamentul a fost aprobat în tratamentul gripei de către Ministerul japonez al Sănătății în luna martie. Fujifilm Holdings poartă discuții cu Administrația Statelor Unite pentru Alimente și Medicamente (US Food and Drug Administration) pentru a începe testarea clinică a Favipiravir ca un tratament împotriva Ebola.

„S-a dovedit că are proprietăți antivirale puternice împotriva virusului Ebola” în laborator și la pacienți, a spus ministrul în timp ce epidemia de Ebola continuă să se răspândească în vestul Africii, cu numărul morților estimat acum la 1.552, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

OMS, cu sediul la Geneva, a anunțat că 3.069 de cazuri suspecte sau confirmate au fost raportate în Guineea, Liberia, Nigeria și Sierra Leone.

Doze suficiente de Favipiravir pentru a trata aproximativ 20.000 de pacienți sunt disponibile.

Nigeria a solicitat de asemenea medicamentul experimental pentru Ebola TKM-Ebola, a mai declarat Chukwu.

TKM-Ebola a fost testat pentru siguranță pe un număr mic de oameni, dar procesul a fost oprit în ianuarie când un voluntar a dezvoltat efecte secundare moderate gastrointestinale.

Nigeria s-a oferit de asemenea să participe la studii clinice pentru două vaccinuri împotriva Ebola, a mai anunțat ministrul sănătății.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.