Procedurile de extrădare ale lui Constantinescu sunt confidențiale

Share:

În urma apariţiei în mass-media a unor informaţii potrivit cărora procedura de extrădare în cazul domnului Nicuşor Constantinescu ar fi fost tergiversată, Ministerul Justiţiei a ținut să facă marți, prin intermediul unui comunicat de presă, câteva precizări.

Potrivit documentului , „Ministerul Justiţiei, în calitate de autoritate centrală în materia extrădării,  îşi îndeplineşte, în toate cauzele, obligaţiile legale ce-i revin cu maximă celeritate, în conformitate cu legea  română şi, după caz, instrumentele internaţionale aplicabile.

Precizăm că, respectarea condiţiilor legale şi procedurale aplicabile în fiecare speţă în parte este obligatorie pentru finalizarea cu succes şi într-un termen cât mai scurt a demersurilor necesare pentru aducerea în ţară a tuturor persoanelor date în urmărire internaţională în baza unei decizii a instanţelor de judecată.

Întrucât procedurile de extrădare sunt confidențiale, conform prevederilor Legii 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, nu pot fi date publicităţii elemente suplimentare.

Ministerul Justiţiei va informa opinia publică cu privire la toate etapele şi momentele procedurale ale cazului din care va rezulta că M.J. îşi îndeplineşte riguros atribuțiile, tocmai pentru o finalizare rapidă a cauzei,  în momentul în care informaţiile vor putea fi date publicităţii”, se arată în document.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.