„Chef” Ponta, expert în „reţeta dezastrului”

Share:

 Varianta pierderii alegerilor prezidenţiale este de neacceptat în PSD. Unica directivă a partidului este pe cât de clară pe atât de imperativă: Ponta trebuie să ajungă, cu orice preţ, şeful statului! Nu se negociază pe această temă. Cine are un alt punct de vedere cunoaşte mânia partidului. De altfel, baronii locali ai PSD numără zilele până la terminarea celui de-al doilea mandat prezidenţial al lui Traian Băsescu. Din motive cunoscute de toată lumea! Inclusiv de procurorii de la DNA şi Ministerul Public!

Cu Ponta la Cotroceni, pesediştii vor pune mâna pe toate pârghiile Puterii. Vor avea loc schimbări drastice la DNA, Ministerul Public, DIICOT şi chiar serviciile secrete. Mulţi oameni fideli regimului Băsescu vor schimba, brusc, macazul. Unii au făcut-o deja! Vor sări în barca noului preşedinte, fie el Ponta sau Iohannis. Aşa au mers lucrurile întotdeauna în România. Duplicitatea, ipocrizia, trădarea, au făcut parte din peisajul politicii postdecembriste!

Până la victorie, Ponta are de dus o campanie extrem de dură! Greşelile, nici pe departe fortuite, din ultima vreme, precum cea referitoare la Ordonanţa privind migraţia primarilor, îl vor costa din punct de vedere electoral. Cât de scump, vom vedea!

Din păcate, eficienţa guvernării nu mai reprezintă o miză pentru Ponta, un premier care se află într-o interminabilă campanie electorală! Tot ce contează pentru Ponta, liderii PSD, poporul pesedist, este victoria în alegeri. Tocmai din aceste motive, Ponta, la presiunea unor lideri apropiaţi, a dat undă verde migraţiei primarilor! Este mai mult decât evident că direcţia traseismului va avea un sens unic: dinspre Opoziţie spre Putere!

Ponta are nevoie de aleşi influenţi, primari, preşedinţi de Consilii Judeţene, care să îi aducă voturi. Multe voturi! Nu dă doi bani pe avertismentele Uniunii Europene sau pe cele ale Ambasadei SUA la Bucureşti, care au criticat dur această blestemată ordonanţă, care duce România şi mai jos pe toboganul credibilităţii.Reformarea României rămâne, în opinia premierului, doar un clişeu electoral în care nu a crezut niciodată. Nici el, nici Şova, nici Dragnea, niciun alt pesedist avid doar de cât mai multă influenţă, privilegii şi Putere!

Tăvălugul pesedist continuă să calce totul în picioare! Au oameni în funcţii cheie, au acces la resursele publice, au forţa de a „convinge” oamenii de afaceri să „cotizeze”, au un mecanism electoral extrem de bine pus la punct: Fiecare sat, comună, oraş, municipiu, judeţ şi regiune, condusă de pesedişti, primari sau preşedinţi de Consilii Judeţene, a primit o sarcină foarte clară. Numărul de voturi a fost, deja, fixat, iar ratarea ţintei trasate de la Centru este sinonimă cu mazilirea din punct de vedere politic!

Pesediştii ştiu să convingă aleşii Opoziţiei! Au o experienţă îndelungată, iar mentorii, Cozmâncă, Micky Şpagă, Năstase, iar lista poate continua, au format o întreagă echipă de „specialişti” în vânarea potenţialilor migratori din administraţie. Mai ales că un primar aflat în Opoziţie are o viaţă extrem de grea. Fondurile publice, se ştie, sunt repartizate pe criterii eminamente politice, iar alegătorii au aşteptări mari de la un primar! Astfel că tentaţia trecerii în barca Puterii este uriaşă! În caz contrar, rişti să pierzi un nou mandat!

Din păcate, românii vor fi şi în această camnpanie inundaţi de avalanşa promisiunilor mincinoase. Din păcate, şi Ponta, şi Iohannis, şi Udrea, şi Tăriceanu, fac parte din acelaşi film politic horror ce rulează, de peste 20 de ani, pe ecranele milioanelor de români! Cui folosesc iluziile vândute, din nou, cu nonşalanţă de actorii politici? Cui foloseşte această interminabilă luptă pentru Putere? Cui foloseşte continua decredibilizare a unei ţări ce se afundă în mocirla neîncrederii Europei? În niciun caz milioanelor de români care au obosit să mai spere la o viaţă mai bună!

P.S. În cei zece ani de mandat, Traian Băsescu a făcut un imens rău României. Din păcate, „chef” Ponta pare a avea aceeaşi reţetă a dezastrului! Ba chiar pare a fi un expert care îl poate depăşi pe predecesorul său! Dacă, bineînţeles, va ajunge la Cotroceni!

Un editorial de Iulian Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.