Cristian Diaconescu se victimizează

După ce vorba românului ”a lins unde a scuipat” și și-a retras candidatura în favoarea doamnei Udrea, fostul PSD-ist, ministru al justiției, ministru de externe și nu în ultimul rând fost consilier al lui Băsescu, nimeni altul decât Cristian Diaconescu iese din nou la rampa să ne spună cât de mult iubește el românii și România, încercând să ne explice că are o strategie și că își construiește alt drum.

Cristian Diaconescu spune, într-o postare de pe blogul personal adresată susţinătorilor săi, că îşi construieşte „strategic un alt drum” prin care poate fi „alături” de România, precizând că nu se va „îndepărta” de partidul pe care l-a creat.

”Merităm mai mult. Cred asta cu tărie şi aesta e motivul pentru care, acceptând situaţia actuală, îmi construiesc strategic un alt drum prin care pot fi alături de ţara mea (…) bazaţi-vă pe mine pentru a continua lupta pentru acest stat ce merită respect. Pentru România.(…)Nu mă îndepărtez de partidul pe care l-am creat: ar fi lipsit de onoare. Nu fug; eventual îl schimb într-o formă mult mai apropiată de convingerile mele”, scrie pe blog fostul ministru, preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară.

Diaconescu denunţă „izolarea” la care a fost supus, ca şi candidat al PMP, dar şi „mobilizarea vehementă împotriva sa”, atunci când a decis să candideze independent şi aminteşte că ” a pornit în candidatura spre prezidenţiale «de unul singur», susţinut doar de preşedintele Traian Băsescu. Ulterior acesta din urmă nu l-a mai susținut pe Diaconescu.

„Am pornit în această candidatură, ca un rebel, de unul singur având alături un alt partener, alt rebel hotărât să nu facă nici un compromis, Traian Băsescu.Chiar dacă mi-au închis mediatic orice cale de a putea transmite un minim mesaj, am continuat. Vă amintiţi, singurul care se pronunţa în favoarea mea era şeful statului. (…)Partidul politic care m-a propus a decis să schimbe candidatul. Într-o democraţie este un gest normal. Am respectat aceasta decizie şi am încercat să continui dar mobilizarea împotriva mea a devenit vehementă.”, mai scrie fostul ministru de Externe.

Diaconescu mai spune: „Am sesizat Parchetul General pentru faptele din vara 2012, nu m-a urmat nimeni, nici măcar cei care ţopăiau în jurul preşedintelui în acea perioadă; am vorbit singur de axele Moscova-Budapesta şi provocările la adresa României; am sesizat Parlamentul României pentru a da o declaraţie în legătura cu criza ucraineană iar parlamentarii s-au ascuns ridicol”.

Fostul ministru spune că aceste atitudini au „preţul lor” şi că un prim efect este „izolarea”. ” Dacă mai insist vor găsi altceva pentru a mă face să dispar din faţa voastră, a celor care anul acesta trebuie să meargă la vot.”, adaugă el.

„Acordaţi-mi acest vot de încredere, aici… nu la urne. (…)Merităm mai mult. Cred asta cu tărie şi acesta e motivul pentru care, acceptând situaţia actuală, îmi construiesc strategic un alt drum prin care pot fi alături de ţara mea. Alături de voi toţi. De România.”, încheie fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.