”Domnișoara populară”, pe Insula pensionarilor

Share:

Bucureştenii se pot relaxa miercuri, 3 septembrie, în parcul „Alexandru Ioan Cuza” – Insula Pensionarilor, de la ora 21.00, la proiecţia comediei „Domnișoara Populară”, în cadrul evenimentului „Cinema în aer liber”, informează Amos News.

Comedia prezintă povestea unei fete din provincie care, odată ajunsă la oraş, obţine primul ei loc de muncă. Deşi se dovedeşte a fi o secretară lamentabilă, în scurt timp ea devine cea mai rapidă dactilografă din oraş, din ţară şi apoi din lume. Titlul peliculei reia numele maşinii de scris „Populaire” a mărcii Japy, folosită în film.

Cu „Domnișoara Populară”, Regis Roinsard îşi face debutul în regia de lungmetraj, având drept inspiraţie un documentar despre istoria scrisului la maşină, care includea o secvenţă scurtă cu competiţii de dactilografiat viteză.

Pelicula a fost nominalizată pentru premiile César la cinci secţiuni.

„Domnișoara Populară” este cea de-a douăzeci şi şasea proiecţie din cele 36 propuse în cadrul celei de-a treia ediţii a cinematografului în aer liber. Proiecțiile „Cinema în aer liber” sunt oferite gratuit bucureștenilor de Primăria Sectorului 3 în colaborare cu Metropolis Film.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.