Ponta, ironic cu Blaga şi Iohannis: Sunt asemeni lui Păcală şi Tândală!

0

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că a obţinut pentru România un portofoliu important, cel al Dezvoltării Regionale. În opinia şefului Guvernului, prin gestul lor de a reclama Comisiei Europene faptul că desemnarea Corinei Creţu s-a făcut ilegal, Klaus Johannis şi Vasile Blaga s-au dovedit doi politruci penibili şi iresponsabili.

„În urma unor negocieri extrem de lungi şi de complicate, în condiţiile în care România nu putea păstra Agricultura pentru că nici o ţară nu-şi va putea păstra portofoliul anterior, am obţinut cel mai important post din Comisia Europeană pentru noi. Dezvoltarea Regională înseamnă toate programele structurale, de coeziune în perioada 2014-2019″, a spus Victor Ponta, potrivit România TV.

Premierul i-a criticat dur pe Klaus Iohannis şi Vasile Blaga pentru că se opun nominalizării oficiale a Corinei Creţu pentru Dezvoltare Regională.”Chiar şi domnul Băsescu a avut suficientă minte ca să nu conteste ştiind cât este de important portofoliul. Cei doi politruci penibili şi iresponsabili, Blaga şi Johannis, aceşti Păcală şi Tândală ai politicii româneşti s-au hotărât ei să reclame Comisiei Europene să nu ne dea domnul Juncker Dezvoltarea Regională. Nu-i întrebaţi de ce pentru că ei nu au capacitatea de a se exprima raţional în limba română”, a declarat primul-ministru.

Ponta a apreciat ca riscant demersul celor doi întrucât există un precedent în care România a avut de pierdut la nivel european din cauza contestărilor interne. „Noi am mai păţit acest lucru şi în 2006 când Varujan Vosganian a fost propus pentru un portofoliu economic important. A fost sabotat din ţară de tot felul de securişti şi tot felul de proşti şi din acest motiv România a obţinut acel post de comisar pentru multilingvism”, a amintit şeful Guvernului.

Victor Ponta a negat aserţiunea liderilor opoziţiei potrivit căreia nominalizarea Corinei Creţu pentru postul de comisar european s-ar fi făcut cu încălcarea Tratatului de la Lisabona întrucât nu a fost audiată în Parlamentul naţional. Premierul a arătat că nu există o asemenea prevedere în tratat, aceasta fiind doar o practică românească.

„Cel care va fi desemnat nu va fi audiat în Parlamentul României dintr-un motiv foarte simplu: nu este comisarul României, este comisarul Europei. El trebuie să-i reprezinte şi pe portughezi, şi pe polonezi”, spus Ponta.

Şeful Guvernului a precizat că nominalizarea oficială a Corinei Creţu va fi făcută doar după ce preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va trimite comunicarea oficială privind portofoliul pe care îl va rezerva României. „Noi nu putem impune nici comisarul european, nici portofoliul. Noi putem doar negocia”, a mai spus Ponta.

Co-președinții Alianței Creștin-Liberale, Vasile Blaga și Klaus Iohannis, au trimis, miercuri, o scrisoare președintelui PPE, Joseph Daul și președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în care semnalează că „posibila desemnare în funcția de comisar european a Corinei Crețu, ca urmare a nominalizării acesteia din partea prim-ministrului României, Victor Ponta, a fost făcută prin încălcarea legii”.

Europarlamentarul PSD Corina Creţu a fost confirmată de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, drept propunerea României pentru funcţia de comisar european, declarau surse guvernamentale. Corina Creţu va primi portofoliul de Politici Regionale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.