Raportul privind prăbuşirea zborului MH17 în Ucraina va fi publicat

Primul raport asupra circumstanţelor prăbuşirii zborului MH17 în Ucraina, la mijlocul lui iulie, va fi publicat „în decursul acestei săptămâni sau săptămâna viitoare”, a anunţat marţi purtătoarea de cuvânt a biroului olandez însărcinat cu efectuarea anchetei.

„Încă nu ştim când anume, dar raportul interimar va fi publicat în decursul acestei săptămâni sau săptămâna viitoare”, a afirmat pentru AFP Sara Vernooij, purtătoarea de cuvânt a biroului olandez de anchetă OVV.”Este vorba de primul raport, un raport interimar”, a subliniat ea. „Raportul final va fi publicat mai târziu, sperăm că în cursul verii anului 2015”, a adăugat purtătoarea de cuvânt, potrivit Mediafax.

Un avion de tip Boeing al companiei Malaysia Airlines care asigura legătura Amsterdam-Kuala Lumpur a explodat în zbor, la 17 iulie, probabil lovit de o rachetă în timp ce survola estul Ucrainei. Aparatul de zbor transporta 298 de persoane, dintre care 193 de cetăţeni olandezi.

Acordurile internaţionale prevăd, în mod normal, publicarea unui raport interimar în termen de 30 de zile după producerea catastrofei aeriene, dar „situaţia complexă” din Ucraina a întârziat lucrările anchetatorilor.Cutiile negre au fost analizate în Marea Britanie, de către Biroul britanic de anchetare a accidentelor aeriene.În schimb, conducerea anchetei privind cauzele accidentului a fost încredinţată Olandei.

Kievul şi occidentalii îi consideră pe separatiştii proruşi responsabili de producerea tragediei, în timp ce Moscova şi insurgenţii acuză Kievul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.