Războiul din Fâşia Gaza, costisitor pentru armata israeliană

Share:

Costul direct al ofensivei militare israeliene de 50 de zile în Fâşia Gaza s-a ridicat la 2,5 miliarde de dolari (1,9 miliarde de euro), a declarat marţi ministrul israelian al Apărării, Moshe Yaalon.

„Cheltuielile operaţiunii (…) se ridică la peste nouă miliarde de shekeli”, a dezvăluit Moshe Yaalon, în cursul unei conferinţe pe teme economice, la Tel Aviv.”Am atacat peste 6.000 de ţinte, peste 5.000 dintre acestea prin intermediul forţelor aeriene, iar aproximativ 900 pe căi terestră şi maritimă”, a spus el, potrivit Mediafax.

Dar, în pofida amplorii operaţiunii, el a recunoscut că militanţii din Fâşia Gaza, vizaţi de operaţiunea israeliană lansată la 8 iulie, dispun în continuare de un arsenal deloc de neglijat.”Organizaţiile teroriste din Fâşia Gaza – Hamas, Jihadul Islamic şi alte grupări – aveau 10.000 de proiectile la începutul operaţiunii. Astăzi, ei au rămas cu 2.000 de proiectile”, a adăugat acesta.

Yaalon a precizat că fiecare rachetă palestiniană interceptată de sistemul israelian antirachete costă 100.000 de dolari (aproximativ 76.000 de euro).Guvernul israelian a adoptat duminică măsuri de austeritate pentru a compensa costurile prilejuite de război.

Războiul dintre Israel şi grupările armate palestiniene, desfăşurat în perioada 8 iulie-26 august, s-a soldat cu 2.143 de morţi de partea palestiniană şi 71 de cea israeliană.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.