Şi Paul Papp a semnat cu Steaua

0

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că jucătorii Paul Papp, Alexandru Bourceanu şi Raul Rusescu reprezintă ultimele transferuri ale campioanei României din această vară.

„Noii-vechii jucători în proporţie de 66,6 la sută. Cei trei jucători de pe cele trei linii, apărătorul Paul Papp, mijlocaşul Alexandru Bourceanu şi golgheterul Raul Rusescu sunt ultimele transferuri care au fost făcute de Steaua în acest sezon de vară. Raul şi Alex au revenit de la echipele la care au plecat, pentru că ei ştiu ce înseamnă să joci la Steaua, ei au cunoştinţă de spiritul Stelei şi au experienţa competiţilor internaţionale jucate cu Steaua. Paul Papp a fost în vederile noastre înainte să plece din ţară, şi-a făcut stagiul acolo, cu o mică pauză în România, a venit la Steaua. Se poate integra în sistemul de joc al Stelei şi cred că aceste trei achiziţii vor da forţa necesară Stelei pentru a-şi îndeplini obiectivele propuse pentru anul ăsta”, a spus Argăseală.

Valeriu Argăseală a afirmat că, pentru Papp şi Rusescu, Steaua are opţiune de cumpărare în vara viitoare. „În momentul în care jucătorii au venit la Steaua, nu a fost niciun fel de altă discuţie legată de alte transferuri sau o altă discuţie legată de a veni sau nu a veni aceşti jucători. Paul şi Raul sunt un an de zile împrumutaţi, cu opţiune de cumpărare. Sunt sume importante. I-am luat împrumut pentru că înţelegerea cu cluburile respective a fost în acest mod”, a completat Argăseală.

Oficialul stelist a menţionat că cei trei jucători nu au fost transferaţi pentru că nu mai aveau loc în echipele unde activau, ci pentru că Steaua avea nevoie de serviciile lor. „Cei trei jucători nu au venit pentru că nu au mai avut o altă soluţie şi au rămas şomeri. Ei au venit pentru că au fost doriţi de Steaua, care are nevoie de jucători de valoare. Nu se pune problema că în cariera lor acest pas către Steaua e un pas înapoi. E un pas înainte pentru că cei doi vor juca în Europa, la Steaua, care se bate pentru câştigarea campionatului”, a subliniat Argăseală.

Valeriu Argăseală a precizat că Alexandru Bourceanu, care a venit accidentat, îşi va continua recuperarea în România, chiar dacă a apărut posibilitatea de a se pregăti cu staful medical care a plecat cu Laurenţiu Reghecampf în Arabia Saudită. „După investigaţiile medicale de azi se va şti exact ce diagnostic are Alexandru Bourceanu, pentru că în acest moment el nu are un diagnostic foate clar stabilit. După ce se stabileşte diagnosticul şi recuperarea poate avea loc în România şi tratamentul poate avea loc în România, iar dacă e nevoie de operaţie, aceasta poate avea loc în România. Nu este niciun fel de problemă pentru el să îşi facă piciorul cum a fost înainte cu medicii de aici, cu tratamentul de aici, cu recuperatorii de aici. Depinde de diagnosticul de azi”, a mai spus Argăseală.

El a explicat că trei jucători tineri din lotul Stelei vor fi împrumutaţi la echipe din România, însă nu a precizat numele acestora. „Este posibil să mai plece trei jucători foarte tineri care ar fi bine să joace ca titulari la alte echipe din România. Este vorba de jucători de 17 ani, 18 ani, 19 ani, care trebuie crescuţi prin meciuri, care probabil că vor pleca la echipe de Liga a II-a sau Liga I”, a comentat Argăseală.

Întrebat dacă atacantul Jeremy Bokila va mai ajunge la Steaua, Argăseală a răspuns: „Ni l-am dorit foarte mult pe Bokila. Iniţial ei nu au vrut să lase niciun loc de discuţie. Când au devenit puţin mai flexibili, ulterior ne-am dat seama, au făcut-o diplomatic ca să poată trage de timp. Noi am acceptat toate condiţiile lor, dar ei au spus că nu mai pot transfera acest jucător, întrucât ei au nevoie de un atacant şi nu au reuşit să aducă jucătorul pe care îl doreau. Nu a fost decât o mască prin care doreau să tragă de timp. Astfel jucătorul a rămas la Terek.”

Alexandru Bourceanu (Trabzonspor) va purta la Steaua tricoul cu numărul 55, acelaşi pe care l-a avut până în iarnă, Raul Rusescu (FC Sevilla) va avea numărul 25, în timp ce Paul Papp (Chievo Verona) pe cel cu numărul 6.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.