Birchall: Vizita liderului APCE confirmă eforturile României

0

Deputatul PSD Ana Birchall consideră că vizita președintei APCE, Anne Brasseur, în România reprezintă o confirmare inclusiv a eforturilor depuse în semnarea Convenției de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor, se arată într-un comunicat de presă, remis joi.

„Vizita președintelui Brasseur, la scurt timp după intrarea în vigoare a Convenției de la Istanbul, reprezintă o confirmare a eforturilor depuse de partea română, la nivel executiv și parlamentar, în combaterea violenței de orice fel. În contextul regional dificil, activitatea delegației române în planul APCE reprezintă un element important de diplomație parlamentară, reconfirmând rolul de factor de stabilitate al României. Activitatea delegației române la APCE din care fac parte, cu o tradiție de 20 de ani, contribuie esențial la promovarea valorilor fundamentale ale Consiliului Europei. Respectul pentru democrație, susținerea toleranței și a pluralismului au scopul de a realiza o mai mare unitate între statele membre. Vizita președintelui Anne Brasseur la București arată importanța activității delegației APCE la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, dar și colaborarea excelentă dintre APCE și Parlamentul României”, a declarat reprezentanta Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

„Semnarea de către România a Convenției de la Istanbul a reprezentat un reper istoric pentru țara noastră. Prin semnarea Convenției de la Istanbul, Guvernul României se alătură statelor membre ale Consiliului Europei care condamnă cu fermitate violența împotriva femeilor și discriminarea de gen. Este datoria noastră, în cadrul legislativului român, să transformăm un reper istoric pentru România în voință politică. Reiau apelul făcut către colegele și colegii din Parlamentul României pentru a ratifica în regim de urgență acest act de referință în domeniul combaterii violenței. Trebuie să arătăm împreună că voința nu are gen și că există voință politică pentru combaterea și eliminarea violenței de orice fel”, a mai spus Ana Birchall.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.