Concerte-surprize la Festivalul Filmului de Piatra

Share:

Publicul de la Filmul de Piatra, un festival organizat la Piatra Neamţ, va putea urca sâmbătă pe vârful muntelui Cozla, situat la 650 de metri altitudine, pentru a viziona o serie de pelicule, dar şi pentru a asculta concertele unor formaţii precum Les Elephants Bizarres şi Fine It’s Pink.

Potrivit unui comunicat remis Mediafax, evenimentul, denumit „Shorts Day, Long Night”, are loc la Piatra Neamţ, la cea de-a şaptea ediţie a festivalului. Publicul va urca pe munte cu telegondola, la ora 19.00, şi va fi întâmpinat de un concert unplugged în aer liber, pe o platformă de lemn cu o panoramă spectaculoasă, din care nu lipsesc Valea Bistriţei, Muntele Ceahlău, Dealul Petrodava, lacul Bâtca Doamnei şi o parte din oraşul Piatra Neamţ.

După ce soarele dispare în spatele munţilor încep proiecţiile de film: 11 scurtmetraje multipremiate într-o selecţie „best-of” ShortsUp. După filme, într-o structură acoperită în formă de iglu, începe petrecerea, cu alte trei trupe live – Les Elephants Bizarres, Pinholes şi Fine It’s Pink – şi trei DJ seturi – Matze, Yoon, Adrian R. Petrecerea se încheie după 6.40, ora răsăritului. Telegondola va funcţiona, cu pauze, tot timpul nopţii, iar preţul ei este inclus în cel al biletului pentru eveniment: 25 de lei în avans şi 35 de lei la intrare.

Din 205 filme înscrise, la Filmul de Piatra vor fi proiectate 67 de scurtmetraje, 45 în competiţie şi 22 în afara competiţiei. Proiecţiile vor avea loc în aer liber, la Turnul lui Ştefan şi în singurul cinematograf funcţional, Cinema Dacia Panoramic, o sală de 629 de locuri lăsată în paragină de autorităţi şi uitată de public.

Pe lângă scurtmetraje, la festival vor fi proiectate o serie de lungmetraje: un film de animaţie pentru copii, „Closer to the Moon”, în regia lui Nae Caranfil, „Kyra Kyralina”, în regia lui Dan Piţa. De asemenea, deschiderea festivalului va avea loc în Teatrul Tineretului, cu un spectacol de teatru, „Textul înainte de toate”, iar închiderea festivalului este organizată în acelaşi spaţiu, unde va fi proiectat un documentar moldovenesc, despre Doina şi Ion Aldea Teodorovici.

Festivalul Filmul de Piatra va debuta vineri şi se va încheia duminică la Piatra Neamţ şi va continua la Piatra Fântânele, în campusul Tăşuleasa Social, unde participanţii vor vizita Pădurea Pedagogică, vor face drumeţii, vor viziona filme şi vor spune şi asculta poveşti la foc de tabără. Pe 11 septembrie, Filmul de Piatra va fi prezent cu o seară de proiecţii la Cluj, iar, pe 14 septembrie, la Timişoara, la Plai Festival.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.