Senatorul Chiru cere analiză psihiatrică a prezidenţiabililor

0

Senatorul PDL Gigi Chiru a susţinut în Parlament o declaraţie politică în care se referă la necesitatea depunerii unui certificat medical din care să reiasă că cei care doresc să fie aleşi în funcţia de Preşedinte al României sunt sănătoşi, atât fizic cât şi psihic.

Concret, Chiru s-a referit la ”diagnosticul pe care l-a dat de curând psihiatrul Florin Tudose lui Victor Ponta- deputatul, primul-ministru și mai nou, candidatul la președinția României. Diagnosticul psihiatrului subliniază dedublarea personalității omului politic Victor Ponta. Mai mult de atât, „acest lucru atrage, după sine, legiferarea obligativităţii unui certificat medical la depunerea candidaturii, celor care doresc să ocupe funcţia de Preşedinte al României. Deși nu doresc să iau ca reper diagnosticul psihiatrului Tudose, totuși această reacție a unui specialist în domeniu ar trebui să ne pună pe gânduri, căci în acest an electoral, candidații, indiferent cum se numesc ei, ar trebui să depună și certificatul medical prin care se atestă sănătatea lor. Ar fi foarte grav dacă am permite ca la Cotroceni să ajungă cineva care are dublă personalitate. Ziua ar fi președinte, iar noaptea cine știe cu ce se va ocupa. Sau, în timp ce ar negocia cu americanii, ar avea impresia că se află în Moscova”, a spus parlamentarul constănţean.

Acesta a subliniat faptul că, în România, analizele medicale sunt cerute la angajare, la obținerea unui permis de muncă și ar fi necesar ca regula să fie extinsă, iar candidaților la președinție să li se ceară și dosarul medical, înainte de alegeri.  „Concluzionez, spunând că dedublarea personalității ne-ar putea costa încă cinci sau chiar zece ani de criză economică, scandal politic și neîncredere externă a României. Evident, cei care vor plăti această eroare sunt cei care așteaptă o Românie puternică”.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.